25 de gener del 2015

Mousse de mandarina



Enguany els postres de Nadal, després del tiberi de l'aperitiu, el caldo i el pollastre farcit,  van ser frescos i lleugers: individuals de mousse de mandarina. Com que aquest any em tocava fer el menjar de Naddal a casa vaig optar per aquests postres perque permetien deixar-lo preparats amb antel·lació i poder dedicar el matí festiu al Caga tió i  a la finalització dels aperitius, dels quals uns en deixo una mostra al final de la recepta.
La recepta està extreta de la revista Postres de Lectures,  nº7.

Ingredients per a 5-6 persones

Per la base
200gr de galetes Maria
15g de cacao en pols
80gr de mantega

Per la mousse:
200ml de nata per muntar
1 clara d'ou
1 iogurt natural
6 fulles de gelatina
7 mandarines
70gr de sucre

Per decorar
Boletes de xocolates
fulles de menta
grans de mandarina

Preparació:
  • deixar la mantega a temperatura ambient
  • triturar les galetes i barrejar-les amb el cacao i la manetga tova fins a aconseguir una pasta homogènia
  • colocar a un safata de forn folrada amb paper de cuina, 2ls aros per emmotllar i repartir la pasta de galetes en el fons de cadascun d'ells, de manera que quedi una capa uniforme de 1 cm de gruix. Coure-ho  5 minuts  amb el forn preescalfat a 180º i retirar.
  • posar la gelatina en remull en aigua freda  fins que estigui tova i escorre-la. 
  • reservar una cullerada de sucre i barrejar la resta amb la nata. Batre-la amb varilles elèctriques uns 5 minuts. Posar-la a la nevera.
  • Esprémer 6 mandarines. Escalfar la tercera part del suc en un cassó, afegir la gelatina i dissoldra-la. 
  • incorporar el suc restant  i el iogurt.
  • Muntar a clara amb la cullerada de sucre reservada 2 minuts i afegir-la junt amb la nata muntada a la barreja del suc i el iogurt amb moviments envolvents.
  • repartir aquesta mescla en els aros i deoxar cuallar a la nevera 24 hores.
  • pelar la mandarina que queda, separar els gallons de mandarina i retirar la pelleta blanca que els cobreix. 
  • si no teniu boletes de xocolata podeu ratllar xocolata negra i escampar-la per sobre les mousses, 
  • retirar els aros molt a poc a poc  i repartir a sobre els gallons de mandarina, les boletes de xocolata i les fulles de menta neta.
  • també podeu fer un coulis de mandarina per acompanyar la mousse: suc de mandarina, 2 cullerades de sucre, una mica d'iagua i coure-ho a la pallea fins que ens quedi un almívar. repartir-lo decorant el plat a l'entorn de la mousse 
 Us deixo algunes fotos dels plats de nadal d'enguany...



amanida de raim, rucula, pinyons, vinagreta i cassoleta de parmesà

lioneses pasta choux amb pasta de formatge cremós i anxoves

voulovant de marsic amb guacamole i llagostí

Torró de gema crema



Ja han passat unes setmanes des de les festes nadalenques i per fi he trobat un racó de temps per aprofitar a penjar-les al bloc, i així, tenir-les de recordatori per l'any vinent.
Aquest any m'he animat amb el torró de gema cremada, una delícia! Tou, dolç, i ben conservat dins una capsa metàl·lica, us durarà totes les festes. La recepta està extreta el bloc salseando en la cocina

Ingredients per una barra d'uns 25 cm de llarg:

250gr. d'ametlla mòlta
250gr. de sucre
5 rovells
50ml. d'agua
pela de llimona sencera si no us agrada trobar trosset de pell de llimona ratllada
un pessic de canyella en pols
Para la gema cremada
1 rovell 
2 cullerades soperes de sucre
Paper de forn
Cremador elèctric o soplet
Motlle de plum cake

Preparació:

  • en un cassó posem els 5 rovells, el sucre, el pessic de canyella, l'aigua i la pell de llimona que després retirarem. Ho posem a foc suau i remanem amb barilles cotinuament, vigilant que no s'ens enganxi al fons del cassó. S'ha d'espessir però no ha d'arribar a bullir
  • ho retirem del foc i seguidament hi anem afegint, en petites quantitats, l'ametllà mòlta, tot remenant amb una espàtula fins que quedi del tot integrada. Necessitareu força i paciència.
  • ho tornem a posar al foc fluix, i ho remenem contínuament uns 10 minuts. No ha de quedar molt espessa ni seca, un punt mig i humida. Si us queda sec podeu afegir una mica d'aigua.
  • folrem el fons del motlle de plum cake amb paper de forn i hi repartim bé la mescla amb l'ajuda de l'espàtula
  • afegim una altra tira de paper sobre el torró. Passada una mitja hora que haurà començat a endurir una mica podem posar algun recipient de la mateixa forma que el motlle del torró per apretar-lo una mica ( un tetrabrik de llet funciona)
  • recordeu no posar mai el torró a la nevera o quedaria sec
  • es deixa reposar 24 hores en un lloc fresc
  • l'endemà amb l'ajuda del paper de forn que vàrem posar al fons del motlle desmotllem el torró, treiem el paper superior i tallem una mica les extrems perque quedi un tall recte i igualat. El paper de sota el deixem perque farà que aguanti més la humitat.
  • per preparar la gema cremanda: posem el rovell en un bol i hi afegim les dos cullerades ben plenes de sucre. batem energicament fins aconseguir una crema blanquinosa. Escampem aquesta crema per sobre el torró i posem sucre per sobre. Passem a cremar amb el cremador o el soplet.
  • una vegada refredada la capa cremada emboliqueu el torró amb paper de celofà perque es conservi millor i humit. Es recomana fer el torró 3 dies abans de servir-lo. Cal guardar-lo en una caixa metàlica

Un bon regal pels familiars i amics!










































5 de novembre del 2014

Magdalenes de moniato



Hem passat la castanyada en família gaudint  de les activitats que ens ha ofert la casa de colònies Les Tallades de Vilanova de Sau. La Saida ens va obsequiar amb uns quants moniatos cuits que vàren sobrar i amb ells he elaborat aquesta recepta de magdalenes de moniato que he extret del  magnífic i molt pràctic bloc Destapant cassoles de la Mercè; hi he afegit canyella i substituit l'oli de gira-sol per oli d'oliva perque no en tenia de l'altre.
La  textura humida i flonja resultant d'aquestes magdalenes és soprenent, i són boníssimes com a esmorzar, berenar o pica pica. Ara toca pensar que més faig amb la resta de moniatos que ens han sobrat...

Us les recomano!

Ingredients per unes 10 magdalenes

200gr de moniato cuit
150gr de sucre
200 gr de farina
200 ml de llet
20 ml d'oli doliva
1 sobre de llevat
3 ous
una mica de canyella en pols

Preparació
  • barregem la llet, l'oli, i els ous i els batem.Afegim el cure u el moniato cuit i trossejat fins que quedi la massa uniforme
  • tamisem la farina amb el llevat i afegim una mica de canyella en pols. Batem amb les barilles.
  • omplim 3/4 parts dels motlles de magdalenes i escampem una mica de sucre per sobre.
  • les posem al forn preescalfat a 180º per dalt i per baix. Fem 20 minuts de forn.
  • una vegada fredes ja les podem gaudir!

    Castanyada a les Tallades

    Mural de P5 la tardor

25 d’octubre del 2014

Truitetes de plàtan amb melmelada de maduixa la Fageda i gelat de iogurt de la Fageda



Una vegada més dedico aquesta entrada del bloc a  la Cooperativa de iogurts la Fageda ja que han tingut la simpatia de triar el meu bloc com a col·laborador en la difusió dels seus gelats, obsequiant-me amb una degustació d'ells per elaborar una recepta.
Afegeixo que aquest estiu amb la família hem tornat a visitar la fàbrica de iogurts, una experiència molt enriquidora pels nostres fills, i vàrem aprofitar per comprar melmelada, la qual també he usat en aquesta recepta. No us perdeu els seus productes, ja sigui pel seu alt grau de qualitat  com per l'exemplificant tasca social d'aquesta empresa. Felicitats!
La recepta de les truitetes està extreta del llibre La Cuina que no amoïna de la Mireia Carbó. Us el recomano!

Ingredients per unes 6 truitetes de 15cm de diàmetre
1 plàtan (equival a uns 125gr sense pell)
100ml de llet
3 cullerades soperes de sucre
1 ou
50gr de Maizena
50gr de farina
Per acompanyar:
1 bola de gelat de iogurt amb trossets de xocolata la Fageda
1 mica de melmelada de maduixa de la Fageda
xarop de xocolata o xocolata calenta

Preparació

  • En un pot  hi posem tots els ingredients per fer les truitetes i triturem amb el turmix fins a obtenir una crema sense grumolls.
  • Deixem reposar la barreja 30 minuts
  • En una paella antiadherent i pintada amb una mica d'oli de girasol o mantega anem fent les truitetes, amb l'ajuda d'un cullerot de sopa, de tal manera que quedin una mica més gruixudes que una crèpe. 
  • Quan comencen a estar rosses d'un cantó les girem amb el girapeix. No han de quedar totalment cuites sinó serien massa resseques.
  • Les truitetes es poden congelar.
  • Per servir-les les posem sobre un plat, d'una en una, i a sobre hi escampem melmelada de maduixa, una bola de gelat i una mica de xarop de xocolata o xocolata calenta
Notareu l'intens gust de plàtan que amb combinació amb la frescor del iogurt, la maduixa i la xocolata crea un plaer al paladar!

Aprofito per mostrar-vos una foto dels meus fills gaudint de la visita a la vaques que ens proporcionen aquesta llet tant bona!! Fins i tot el meu fill petit va voler donar el seu estimat xumet a un vedell!! (Això és el que ell va creure, es clar...)


 

22 de setembre del 2014

Pastís de meló





Us presento el pastís de meló que vaig fer pel berenar de la diada de santa Marta, en ple estiu, per tant, fresc i lleuger. Una combinació fresca de formatge, meló i galeta, que es pot presentar en format pastís o en vaset. La reserva l'he extret del bloc dolç addictes .   L'utensili de fer boletes de meló és d' Ikea i ha funcionat bé! Us el recomano, ràpid de fer però vol les seves hores de nevera.

Ingredients per a 6-8 persones

1 motlle desmuntable de 24 cm

Per la base:
200gr de galetes tipus Maria
100gr de mantega pomada
Per el pastís:
500gr de meló sense pell
300gr formatge cremós tipus philadelphia
100gr de sucre
9 fulles de gelatina
100gr de llet

Preparació:

Per la base:
  • Triturem les galetes i fem una padta tot barrejant-les amb la mantega a punt de pomada.Repartim la pasta de galetes al fons del motlle aconseguint un gruix de mig centímetr aproximadament.
Per fer el pastís:
  • separem la pell del meló i pesem 500gr i el triturem fins que quedi ben fi.
  • barregem el meló amb el formatge i el sucre.
  • deixem hidratar la gelatina amb aigua uns 5 minuts
  • escalfem la llet i hi desfem la gelatina a dins rementant bé
  • agegim la llet i la gelatina ala mescla del melóci barregem
  • ho aboquem tots dins el motlle i ho fiquem a la nevera fins que qualli ( necessita un mínim de 2 hores)
  • podem decorar amb xocolata negra fosa i un decorador
Bon profit!

21 de febrer del 2014

Torno a publicar aquesta recepta en honor al 4rt aniversari del Destapant Cassoles! Felicitats Mercè! Mousse de iogurt i formatge amb saltejat de maduixes



La Mer`ce del Destaoant Cassoles ens ha animat a participar del seu 4rt aniversari del blog Destapant Cassoles amb una recepta ben vermella!

A cada convidat que ens ve a visitar a casa m'agrada dedicar-li un postre... el que us presento, extret del blog la cuina de casa i del llibre La cuina salvavides de Mireia Carbó, va anar dirigit a la meva tieta Francesca en la seva ràpida visita per casa, i de passada aprofitava per estrenar-me en el món dels mousse. Se que de sempre li ha agradat molt el iogurt i va ser molt encertat! Cal dir que ella ja venia esperant algun postre... Aqui en teniu la recepta. Recordeu que les mousse sempre és millor preparar-les el dia abans perque volen les seves hores de nevera. Ah!! no us passeu d'omplir molt les copes perque és una autèntica bomba dolça, tot i que el seu color i aroma ja et fa posar la boca d'aigua...

Ingredients (per a 6-8 copes)

1 tarrina 200gr formatge Philadelphia
3 iogurts grecs
4 cullerades de sucre
200 ml de nata per muntar
100 ml  de llet
4 fulls de gelatina neutra

Per al saltejat de maduixes:
250gr de maduixes (o cireres)
3 cullerades de sucre
2 o 3 taronges

Preparació
  • remullar els fulls de gelatina en aigua freda
  • En un cassó escalfar la llet fins que trenqui el bbull i apagar el foc.Afegir els fulls de gelatina escorreguts i el sucre.Remanar per dissoldre-ho tot.
  • En un bol barrejar els iogurts i el formatge amb una batedora. Afegir la preparació de la llet i continuar batent.
  • Muntar la nata, molt freda de la nevera, fins a tenir una consistència  bastant espessa, no cal que estigui del tot muntada.
  • Incorporar la nata molt a poc a poc, remenant-la de dalt a baix una estona.
  • Repartir en motlles individuals o copes i deixar-los dins la nevera fins al moment de servir.
Per al saltejat de maduixes
  • rentar les maduixes i fer.les a làmines. Si ho feu amb cireres heu de treure el pinyol i tallar-les per la meitat.
  • Fer el suc de taronja
  • En una paella a foc mitjà, afegir un rajolí de suc amb el sucre. Afegir les maduixes o cireres i una mica més de suc ( no tot, cal reservar-ne per si ens quedem sense).
  • Deixar-ho coure uns 2 minuts fins que la fruita hagi tenyit tot el suc del seu color, i es faci un almívar.
  • Servir la fruita amb el suc a temperatura ambient per sobre de la mousse
a llepar-se els dits!

20 de gener del 2014

Charlotte de préssec



L'any 2014 ens arriba amb el primer aniversari familiar de l'any, exactament el dia 6 de gener la meva mare fa anys i per el seu aniversari em va demanar un pastís fresc i de fruita. Remenant prestatgeries vaig trobar el llibre Pastissos sense forn, de Lluïsa Jover, el meu primer llibre de pastisseria de quan tenia 11 o 12 anys. Justament la recepta que avui us presento , l'havia fet llavors, també per la meva mare.

La Carlota és un postre d'orígen francès (Charlotte) i probablement una variant d'un altre postre d'orígen rus.vJustament es creu que el seu nom prové d'una familiar del tsar Alexandre I.
Es serveix freda i està feta a base de melindros mullats que folren un motlle i el qual s'omple amb una crema freda que s'acaba convertint en una crema-mousse. Es poden fer moltes variants: maduixa, poma, pera, etc etc... i per suposat..xocolata.

Amb aquesta entrada aprofito per deixar-vos dos fotografies de postres nadalencs que he fet durant aquestes vacances i que encara estic buscant temps per publicar-les... torró  de xocolata amb arròs inflat i pastis de xocolata amb decoració fondant. Bon any 2014!

Ingredients:

250gr de melindros
1 vaset de licor de préssec
1 got d'aigua
5 fulls de gelatina
3 ous
60 gr. de sucre
400 gr de nata muntada sense ensucrar
3 rodanxes de préssec en almíbar

Preparació:

  • Folrem un flamera fonda amb paper d'alumini
  • Posem el licor i l'aigua en un plat soper i hi passem ràpidament els melindros tot col·locant-los als fons i a tot el voltant de la flamera, procurant que no hi quedin forats sense cobrir.
  • Posem la gelatina en remull en aigua uns 5 minuts
  • En un cassó escalfem la resta de la barreja del licor i l'aigua, i quan sigui calenta afegim la ggelatina escorreguda. Ho remenem tot fora del foc fins que la gelatina estigui fosa. Ho deixem refredar
  • Separem el rovell de la clara dels ous.
  • Batem bé els rovells amb el sucre
  • Hi afegim el licor amb la gelatina desfeta i ho continuem batent
  • Hi barregem la nata muntada i els trossets de pressec
  • Aboquem aquesta crema dins el motlle amb els melindros i ho posem tot plegat a la nevera fins l'endemà
  • Desemmotllem la Charlotte en una safata i ho tornem a posar a la nevera.
  • Decorem i ens la mengem ben freda!


 
 







17 de novembre del 2013

Galetes de coco



La setmana passada havia d'anar a visitar a la meva tieta després d'haver estat operada i volia fer-li un detallet ben especial i amb molt amor. Se que un dels seus gustos preferits és el coco i per això vaig buscar una recepta de galetes de coco fàcil i amb bon resultat. Vaig anar a parar al blog de Cuina per llaminers, amb unes fotos increïbles (algun dia m'apuntaré al curs de fotografia que ofereix la Mercè) i els resultat van ser perfectes. Unes galetes amb un aroma i un gust boníssim on el coco es clarament el protagonista. La meva tieta ben contenta que va estar i ara va recuperant-se a poc a poc, desd 'aqui li envio una abraçada dolcíssima

Ingredients (per a unes 20-30 galetes segons mida)

2 clares d'ous mitjans, o 1 si l'ou es gran
85 gr de sucre llustre
85gr de mantega tova
50gr de coco ratllat
55gr de farina
Unes gotes de llimona

Preparació:

  • Batre la mantega i el sucre fins a tenir una crema blanquinosa i ben lligada
  • Afegir-hi la farina tamisada i el coco i barrejar bé fins que quedi ben integrat 
  • Agafem les clares junt amb unes gotes de suc de llimona i les muntem a punt de neu
  • Afegim les clares muntades a la mescla anterior en dus vegades, ja wue cada vegada s'han  d'afegir mesclant-les a poc a poc, tot remenant de baix cap amunt
  • Es folra una safata de forn amb paperd e cuina untat amb mantega
  • Posem la crema obtinguda en una mànega pastissera i es reparteixen petites porcions de pasta. Atenció! Encara que us sembli poca pasta no patiu perque dins el forn s'eixamplen
  • Es posen dins el forn calent a 180º pocs minuts fins que veieu les vores rosses
  • Es deixen refredar en un plat a temperatura ambient
Ja veureu quina oloreta més bona us queda per casa!

14 d’octubre del 2013

2 anys de bloc! gràcies!



El passat 9 d'octubre aquest bloc va fer 2 anyets! Avui us deixo una recepta molt especial dedicada a totes les persones q m'heu anat animant dia a dia a seguir amb el bloc, i sobretot amb els postres. Persones com vosaltres feu que em senti orgullosa del que faig pero sobretot, l 'orgulll està en tenir-vos a la meva vida! Un petó ben fort i BEN DOLÇ!

Recepta de la felicitat

Per ser feliç prepara la següent recepta i pren-la cada dia després dels àpats.
Posa un pot amb aigua bullint al foc i aboca:
-Primer un polsim de raó
-90 g de fantasia
-80 g de tolerància o respecte ( depenent del gust de cadascú)
-85 g de bon humor
-95 g de rialles
-90 g de bona salut
-Un pessic de bogeria barrejada amb 5 culleretes de consciència
-Tira-hi un pot sencer d'amor
-Agafa 10 petons del calaix dels desitjos
-I per acabar posa dins el pot 3 sobrets de les herbes de la bona sort.
Tot això ho remenes bé amb una cullera de fusta i ho deixes a foc lent.El temps de cocció varia entre 10 min i la dedicació que li vulguis posar.
Ho deixes refredar perquè no et cremis i ja t'ho pots beure.

I recorda: sense imaginació i harmonia aquesta recepta no queda ben lligada i s'ha de repetir.Fes-ho cada dia i veuras com la felicitat et trucarà a la porta. Això només és una petita ajuda però si la crides ella et vindrà a buscar. O sigui que afina la veu i crida a la teva felicitat!

Text extret de la web www.relatsencatala.cat

4 d’octubre del 2013

Panna Cotta amb fruites del bosc i xocolata negra calenta



La panna cotta és un postre present a la majoria de cases italianes. A tots els supermercats la venen en sobres , com el nostre flam royal, i si no t'afanyes acostumen a acabar-se rapidament, almenys això és el que em va passar a mi les dos últimes vegades d'estar a Roma, que vaig haver de visitar varis supermercats fins a trobar-la.
Les marques més venudes són ELAH i CAMEO ( aquesta última més barata, ja que no arriba a 1€). ës de preparació rapidíssima i el resultat boníssim! Es pot servir banyada amb el sobre de caramel ve dins el paquet,, amb mermelada, xocolata... Ja ho sabeu! Si us agrada la nata i Italia, no deixeu de visitar un supermercat en el vostre pròxim viatge i comprar-ne uns quants paquets

Ingredients:
1 sobre de preparat per a panna cotta ( amb 1 sobre et surten 4 vasets o 1 de sencera per a 4 persones)
1 brick de 200ml de nata líquida de muntar
300 ml de llet
Unes quantes frutes del bosc congelades la Sirena
Una mica de xocolata nestle postres desfeta

Preparació:
  • Fer bullir en una caçó la nata líquida i la llet (d'aqui el nom de "panna cotta" que vol dir nata cuita)
  • Quan arribi al punt d'embullició es separa del foc i hi afegim el contingut d'una bossa de preparat per a panna cotta remenant bé
  • Tornar a posar el caçó al foc i quan començi a bullir  comptar 2 minuts a foc viu sense deixar de remenar
  • Repartir la crema en flameres, gots de vidre, o motlles desmuntable, i deixar refredar
  • Una vegada fred es posa dins la nevera unes 4 hores
  • Per servir la podeu decorar amb fruites del bosc prèviament descongeladesi banyar-la de xocolata negra fosa i calenta per notar el contrast de les dos temperaturas
Buon appetito!


21 de setembre del 2013

Caramels de pasta fil·lo i crema de xocolata

 

La pasta fil·lo és genial per fer presentacions creatives, i també està boníssima ben cruixent. Una recepta molt fàcil són els caramels de xocolata i són una tapa dolça molt original per festes d'aniversaris o berenars de grups. És d'elaboració rápida i d'èxit assegurat tan per grans com per petits!

Ingredients:
1 paquet de pasta fil·lo
1 pot crema de xocolata ( Nutella)
Mantega
Sucre fi

Preparació:
  • Primer de tot hem d'agafar una glaçonera, si pot ser de silicona millor, i fem "glaçons" de crema de xocolata. Ho podeu tenir fet del dia abans
  • Agafeu les làmines de pasta fil·lo i dividiu-les en talls quadrats.
  • Amb la mantega a punt de crema pinteu una quadrat de pasta fil·lo amb l'ajuda d'un pinzell de cuina. Quan estigui fet poseu a sobre un altre quadrat de pasta i torneu-lo a pintar.
  • Posem un glaçó de crema de xocolata al centre del quadrat i el cargolem tot formant un caramel. Tornem a pintar-lo amb mantega per sobre
  • Preescalfem el forn a 190º i posem la safata plena de caramels, Utilitzeu paper de forn o algún protector perque no se us enganxin a la safata.
  • Es couen uns 10 minuts o fins que els veiem daurats
  • Una vegada fora escampem sucre glacé i els servim tebis.

Crec crecs dolcíssims!

13 de maig del 2013

Pastís de formatge i xocolata blanca



Un pastís molt gourmand, que atipa molt però crea adicció si sou amants del dolç! Fresquet de la nevera es posa molt bé, però us el recomano com a esmorzar o berenar perque si opteu cim a postre d'un dinar copiós  rebentareu! Acompanyar-lo amb algun ingredient de fruita vermella estaria molt bé per trencar tanta dolçor.

Ingredients:
300 gr formatge philadelphia
150g xocolata blanca
1 paquet i mig de galetes maria
100 gr de mantega
2 ous
120gr de nata líquida
125gr de sucre llustre

Preparació:

  • Esmicolar les galetes i barrejar-les amb la mantega fosa. Remenar fins aconseguir una pasta humida.
  • Agafar un motlle rodó desmontable i cobrir el fons amb la pasta de galeta
  • Desfer al bany maria la xocolata blanca i reservar
  • Amb el turmix triturar el formatge, la nata líquida i el sucre fins que no quedin grumolls
  • Afegir la xocolata blanca i continuar batent
  • Afegir els ous d'un en un i continuar batent
  • Hem d'aconseguir una pasta ben lligada
  • Preescalfar el forn a 160º
  • Enformar el pastís 45 minuts. Arribat el temps tancar el fron i deixar el pastis a dins perque s'acabi de coure
  • Una vegada fred desenmotllar-lo i deixar-lo a la nevera fins al moment de servir
dolç, dolç, dolç...

6 de maig del 2013

Pastís de xocolata i taronja



El meu ingredient preferit... la xocolata. Aquest pastís és un 10! Només pel seu aspecte ja és una delicia pels grans amants de la xocolata. Fàcil de fer i boníssim, l'he repetit varies vegades i en grans ocasions perque se que no em fallarà. Us el recomano el 100%, fins i tot, ma tieta que es poc xocolatera va repetir!

Ingredients:


-el suc de 2 taronges
-3 ous
-300gr de sucre
-250 ml d'oli de girasol
-100gr de xocolata negra trossejada i fosa
-25gr de cacao pur en pols
-250gr de farina
-1 culleradeta de llevat en pols

Per la cobertura:
-200gr de xocolata negra trocejada
-225ml de nata per muntar

Preparació:

  • Punxar les dos taronges i les fem bullir durant mitja hora. Un cop fredes, es pelen i es tritura la polpa treient les pipes.
  • Preescalfar el forn a 180º
  • Batre els ous amb el sucre i l'oli
  • Incorporar el puré de taronja (fred) i la xocolata fosa (freda)
  • Afegir el cacao, la farina i el llevat. Batre bé amb les varilles.
  • Preparar un motlle rodó amb mantega i posar-hi la barreja.
  • Coure-ho al forn uns 45-50 minuts.
Per la cobertura:

  • posar la xocolata trocejada junt amb la nata en un cassó i portar-ho a bullir. Anar remenant.
  • Deixar refredar la barreja mínim 1 hora.
  • Extendre la xocolata per sobre del pastís deixant caure des del centre cap a les vores.
  • Posar el pastís en un lloc ben fresc o a la nevera perque qualli bé.
  • Decorar el pastís amb nata, boletes de colors, ametles, crocant.. etc...

Una delícia al paladar!

Us deixo la fotografia del meu regal de 60 anys a... (no se si em deixa dir el nom!)









1 d’abril del 2013

Moníssima 2013



Un any més ens tornem a trobar a una de les festes més dolces de l'any: el dia de la Mona! Aquest any he  triat la de "yema"farcida de xocolata. Però també  m'ha quedat tenps per fer-ne una altra de mantega. Aprofito per deixar-vos un recull de fotografies d'aquesta Setmana Santa
Bona dilluns de Pasqüa!

Ingredients

Un pa de pessic, podeu treure la recepta d' aquí
cireres confitades
crocant
figures de xocolata
plomes i pollets

Per l'almívar
100 g aigua
100 g sucre
unes gotes de licor

Per la yema:
3 ous
215 g sucre
15 g maizena
90 g aigua

Pel farcit de xocolata:
50 g de cobertura de xocolata negra
50 gr de nata líquida

Preparació:

  • Preparem un almívar fent bullir l'aigua, el sucre i el licor fins que vagi agafant una textura menys líquida. El deixem refredar.
  • Per la Yema: batem els ous i els barregem amb l'aigua.  En un altre recipient barregem el sucre amb la miazena. Unim les dos mescles en un cassó al foc sense deixar de remoure fins que espesseixi.. Repartim la yema en una safata perque es refredi més ràpid. 
  • Pel farcit de xocolata. Fem bullir la nata liquida. Retirem el cassó del foc i hi afegim la xocolata trossejada i remenem fins que s'hagi desfet tota.
  • Muntatge: obrim el pa de pessic en dos parts. Mullem cadascun dels pisos del pa de pessic amb almívar. Repartim la xocolata i tanqum el pastis amb l'altra part. Mullem d'almívar la part superior. Repartim la yema deixant-la caude pels costat i aplanant amb una espàtula. 
  • Decorem amb cireres, figures, pollets i plomes.


Us deixo la mona de mantega que he fet i una foto dels nens en plenes vacances!





17 de febrer del 2013

Pasta de full amb crema i fruita





Necessiteu preparar un postre ràpid? La pasta de full que venen als supermercarts és una bona solució. Us deixo la recepta de la crema pastissera per acompanyar la pasta de full . La fruita que sigui del vostre gust. Us deixo dos versions fetes amb maduixes i poma. No oblideu afegir per sobre el preparat de cobertura de la marca Belbake,una espècie de gelatina que donarà molta brillantor i ajudarà a fixar els trossos de fruita. Jo hotrobo al supermercat, us deixo l'enllaç perque el reconegueu.
El pastís de maduixa el vaig portar a la meva àvia per celebrar el 84è aniversari, s'ho mereix!

Ingredients:
Un paquet de pasta de full del supermercat (rodó)
Fruita: maduixes, kiwi, poma, pinya...
1 sobre de cobertura de tartes Belbake o el que conegueu
Per la crema pastissera:
4 rovells d'ou
1/2 litre de llet
100gr de sucre
30gr maizena
canyel
pell de llimona

Peparació de la crema pastissera:

  • Dissolem la maizena en una miqueta de llet freda
  • En un casso al foc, posem la resta de la llet amb el sucre, la canyella i la pell de la llimona
  • Esperem que arrenqui el bull, el treiem de foc i el deixem refredar
  • En un bol a part, barregem els rovells amb la maizena dissolta.
  • Afegim la llet ja temperada i barregem bé
  • Tornem a posar ña crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, treure del foc i deixar refredar
Preparació del pastis:

  • Estendre la pasta de full sobre un motlle de "quiche" , si és desmmotllable millor.Amb un ganivet tallar la part sobrant superior.
  • Punxar el fons amb una forquilla
  • Estendre la crema temperada per sobre
  • Escalfar el forn a 200 per dalt i per baix
  • Coure el pastis i la crema uns 15 minuts o fins que veiem que la crema agafa color de torrat i les vores de la pasta de full estan daurades
  • Una vegada fred, decorar amb la fruita.
  • SEguir les instruccions del sobre de la cobertura de tartes. Extendre per sobre i deixar reposar fins al moment de servir.
  • No poseu el pastis a la nevera perquè la pasta de full perdria el punt cruixent!

31 de gener del 2013

Flam de Ferrero Rocher

Flam de Ferrero Rocher

Una visita molt esperada i molt agradable es mereix un postre molt especial, un Flam de Ferrero i Rocher, i sabent que, qui l'ha de menjar li encanta la xocolata i les presentacions treballades, encara hi he gaudit més preparant-lo. Em refereixo a la visita del Xavi, l'Olaya, l'Andrea i l'Alba, una família que quan et regala el seu temps tens la diversió i la bona estona assegurada. I ja que els hi dedico l'entrada d'avui, també us presento el magnífic bloc de la Olaya  Tacones con gracia, un recull de treballs fets en scrap per ella i les seves filles i a la vegada un intercanvi d'idees i vivències de la seva família, un bloc fresc i molt entretingut on trobareu autèntiques joies de paper. Endavant Olaya!

Ingredients (un flam per unes 8 persones)

-16 bombons Ferrero Rocher
-300 ml de llet
-700 ml de nata líquida per muntar
-un sobre de flam royal per 8 racions

Preparació:

  • Aquest és el pas que pels amants dels ferrero rocher fa una mica de mal quan els veus tots destrossats.. triturem els ferrero rocher amb un turmix
  • En un cassó al foc posem, la llet, la nata líquida, els bombons triturats (queda com una pasta) i el sobre de flam
  • Ho posem al foc i anem remenant fins que bulli
  • Ho aboquem en un motlle de silicona ( millor desmontable) i el deixem unes hores (primer fora i quan s'hagi refredat el posem dins la nevera). Millor fer-lo el dia abans.
  • Desenmotllar-lo abans de servir i decorar al gust.
Fàcil, ràpid i boníssim!!

27 de gener del 2013

Delícia de mascarpone, xocolata blanca i torró




Arriba l'última entrada dedicada a les festes de Nadal de casa nostra. Avui us presento el postre que vaig oferir a la família el dia de Nadal: la delícia de mascarpone, xocolata blanca i torró de xixona, acompanyat d'unes fruites del bosc. La recepta està extreta del bloc Com a casa res!, el resultat és un postre ben dolç però lleuger! Us el recomano moltíssim!

Ingredients (per a 4 -6 persones)

250gr de mascarpone
200 ml de nata líquida
150g de torró de Xixona
150gr de xocolata blanca
100ml de llet
2 fulls de gelatina

Preparació:

  • Remullem els fulls de gelatina amb iagua freda uns 5 minuts
  • Ratllem el torró amb un ratllador
  • Escalfem la llet amb la xocolata a trossos, a foc baix. No parem de remenar.
  • Retirem del foc i hi afegim la gelatina escorreguda, i remenem perque es desfaci
  • muntem la nata, fins que tingui cos ( no cal que arribi a punt de neu)
  • en un altre bol barregem el mascarpone amb la barrega de la xocolata i hi incorporem el torró ratllat.
  • Afegim la nata tot rementant suaument amb l'espàtula, amb moviments de dalt a baix fins a tenir una barreja homogènia.
  • Omplim les copes ( gots, flameres...) i reservem a la nevera fins al moment de servir.
  • Decorrem amb xocolata negra per sobre, boletes de xocolata, fideus, fruits del bosc...

    Una autèntica delícia al paladar...



26 de gener del 2013

Tronc de Nadal




I continuo publicant les receptes d'aquestes festes nadalenques... El dia 24 de desembre el vàrem celebrar amb els nostres amics i "padrini" del Jordi i el Marti. Un dinar, amb caga tió inclòs, que es mereixia un postre nadalenc com toca, el tradicional tronc de Nadal. Deixo la recepta per si l'any vinent us animeu, es ben fàcil! Recepta extreta del bloc Bon Appétit

Ingredients:


Per al bescuit
120 gr de sucre
4 ous
120 gr de farina
un pessic de sal

Farciment: mousse de xocolata
200 gr de xocolata Nestle postres
100 gr de mantega
3 ous

Cobertura de xocolata
150 gr de xocolata  Nestle postres
50 gr de mantega

Preparació:

Per la bescuit:
  •  els ous es baten en un bol  fins que tripliquin el volum.
  • s'afegeix el seucre i es bat bé
  • tamissem la farina i s'afegeix a la barreja. Ha de quedar una massa ben homogèniani suau
  • escalfar el forn a 180ºC.
  • Posar un full de paper de forn a la safata. untat amb una mica d'oli
  • S'aboca la massa anterior de forma que quedi una capa de 1,5 cm.
  • intriduir al forn entre 10-12 minuts.
  • quan treiem del forn donar la volta cap per baix sobre un drap de cuina una mica humit.
  • es retira amb molt de compte el paper de forn i s'enrotlla el bescuit sobre si mateix amb l'ajuda del drap-es deixa refredar amb drap inclòs.
Per fer la mousse;
  • trossejar la xocolata i fondre-la al bany maria. ES deixa refredar una mica.
  • Incorporar els rovells d'ous i barrejar.
  • Muntar les clares a punt de neu i agregar-les amb moviments molt poc a poc i de dalt a baix.
Per la cobertura:
  • trossejar la xocolata i fondre-la al bany maria junt amb la mantega. Remenar i reservar-ho.
 Muntatge: 
  •  Es desenrotlla la planxa de bescuit, es cobreix amb la mousse amb una espàtula.
  •  S'enrotlla amb molt de compte, es cobreix amb la cobertura de xocolata 
  •  Amb l'ajuda d'una forquilla es dibuixen les línies del tronc. 
  • Es talla un tros de l'extrem del tronc i es posa en un lateral com si fora una  rama.
  •  Es deixa refredar i es pot decorar al gust. J
Per grans i petits!





19 de gener del 2013

Panettone

Panettone de Nadal

Han passat les festes de Nadal, i amb elles un munt d'estones a la cuina. Aquestes vacances no he parat de fer celebracions, Us deixo 1 de les 3 receptes que aniré publicant: el panettone, el tronc de Nadal i postre de turro i mascarpone.
La felicitació d'enguany ha estat un Panetonne per a les 2 dones que més m'ajuden amb la canalla durant l'any: la Marta i la Marina ( mare i sogra) De fet han sigut conillets d'indies perquè era la primera vegada i pel que he vist  l'any vinent hauré de millorar algunes coses ja que pel meu gust va quedar un gust massa fort de llevat i una textura massa espessa.Recepta extreta del bloc Directo al paladar.

Ingredients (per a 3 panettones de mitjans)

Per el polish (massa mare que dóna millors propietats a la massa i un gust més intens. S'ha de fer amb 24 hores d'antelació):
-250gr de farina de força
-25gr de llevat fresc 
-200ml d'aigua

Per la resta de la massa:
-500gr de farina de fotça
-25 gr de llevat fresc
-150gr de sucre
-200gr de mantega a temperatura ambient
-100ml de llet
-un pessic de sal
-un grapat de panses de corint
-un grapat  de trosset de taronja confitada (opcional)
-un grapat de virutes de xocolata (opcional)
-un ou

Preparació del polish (24 hores abans)

  • Barregem tots les ingredients en un bol profund. Tapem amb paper film i deixem fermentar fins que dobli el volum. Ha de quedar una massa tipus esponja. Deixar-la fora de la nevera
Preparació de la massa:

  • Barrejar tots els ingredients en una superfície enfarinada, excpetuant les panses, trossets de xocolata..., i el polish-
  • Quan tinguem la massa ben unida ( després d'amassar bastanta estona) afegim el polish i amassem uns 10 minuts més. 
  • Anar afegint poca farina , si fos necessari, perquè es desenganxi de les mans.
  • Ha de quedar una textura elàstica i suau al tacte.
  • Afegim les panses, trosset de taronja, xocolata, etc.
  • Usem motlles de paper per a panettone (en venda al forn balta farinetes de crta. de Sants)i els omplim fins la meitat. 
  • Es deixa fermentar uns 45 minuts sense tapar-los.
  • Pintem amb ou i posem sucre en granet per sobre
  • Enformar-ho a 175º durant 30-40 minuts.





16 de desembre del 2012

Pastís de les carmelites descalces


He hagut de fer l'entrada de seguida que hem tastat el pastís del bòque ha resultat! Realment val la pena l'esforç i la paciència...Tot va començar el dia que un company de feina em va venir a primera hora del matí al costat de la taula amb un pot ple de pasta i un full impres amb el títol: pastís de les carmelites descalces. Doncs bé resulta que és una mostra de desig de bona sort i salut que té una llarga tradició.
El text del paper comença : T'acaben de premiar amb una manera molt antiga i tradicional de fer un pastís i et cal saber que la persona que t'ha entregat el got amb la "massa mare" t'està desitjant bona sort i salut.

A continuació venen les instruccions que cal seguir per no trencar la tradició: calen 10 dies per la seva elaboració sense utilitzar batedora ni estris moderns. La tradició diu que la massa te l'han de donar el dissabte ( cosa que no va ser possible ja que era una jornada laboral) i has de començar l'elaboració en dijous per talq ue el pastís estigui llest el dissabte de la propera setmana.

DIJOUS: es posa el contingut del got en un recipient més gran i s'hi afegeix un got de sucre i un altre de farina. No es barreja. Els gots utilitzat en el meu cas han sigut d'aprox 200gr.
DIVENDRES: es barreja amb una cullera de fusta.
DISSABTE: no es toca
DIUMENGE: noes toca
DILLUNS: no es toca
DIMARTS: s'hi afegeix un got de sucre , un de llet i un de farina (no es barreja)
DIMECRES: es barregen tots els ingredients amb una cullera de fusta
DIJOUS: no es toca
DIVENDRES: no es toca
DISSABTE: es separa la massa mare en 3 gots que s'entreguen a tres persones a les quals es desitja salut i bona sort.

ATENCIÓ: LA MASSSA NO ES GUARDA MAI A LA NEVERA!

A la resta de massa mare s'hi afegeix:
2 gots de farina
1 got de sucre
1 got d'oli d'oliva. Jo he optat per utilitzar oli de girasol que dóna més esponjositat a la pasta.
1 got de llet
1 got de nous
1 got de panses de corint
1 sobre de llevat
2 ous sencers batuts prèviament
1 poma trossejda
un pessic de sal
un polsim de canyella
unes gotes d'essència de vainilla

Es barreja tot amb la cullera de fusta i es posa al forn preescalfata 180º per dalt i per baix uns 40 minuts.

U cop fred repartim sucre llustre per sobre.

Si us arriba un potet de massa mare dediqueu-li el seu temps, val la pena!!!