26 de gener del 2013

Tronc de Nadal




I continuo publicant les receptes d'aquestes festes nadalenques... El dia 24 de desembre el vàrem celebrar amb els nostres amics i "padrini" del Jordi i el Marti. Un dinar, amb caga tió inclòs, que es mereixia un postre nadalenc com toca, el tradicional tronc de Nadal. Deixo la recepta per si l'any vinent us animeu, es ben fàcil! Recepta extreta del bloc Bon Appétit

Ingredients:


Per al bescuit
120 gr de sucre
4 ous
120 gr de farina
un pessic de sal

Farciment: mousse de xocolata
200 gr de xocolata Nestle postres
100 gr de mantega
3 ous

Cobertura de xocolata
150 gr de xocolata  Nestle postres
50 gr de mantega

Preparació:

Per la bescuit:
  •  els ous es baten en un bol  fins que tripliquin el volum.
  • s'afegeix el seucre i es bat bé
  • tamissem la farina i s'afegeix a la barreja. Ha de quedar una massa ben homogèniani suau
  • escalfar el forn a 180ºC.
  • Posar un full de paper de forn a la safata. untat amb una mica d'oli
  • S'aboca la massa anterior de forma que quedi una capa de 1,5 cm.
  • intriduir al forn entre 10-12 minuts.
  • quan treiem del forn donar la volta cap per baix sobre un drap de cuina una mica humit.
  • es retira amb molt de compte el paper de forn i s'enrotlla el bescuit sobre si mateix amb l'ajuda del drap-es deixa refredar amb drap inclòs.
Per fer la mousse;
  • trossejar la xocolata i fondre-la al bany maria. ES deixa refredar una mica.
  • Incorporar els rovells d'ous i barrejar.
  • Muntar les clares a punt de neu i agregar-les amb moviments molt poc a poc i de dalt a baix.
Per la cobertura:
  • trossejar la xocolata i fondre-la al bany maria junt amb la mantega. Remenar i reservar-ho.
 Muntatge: 
  •  Es desenrotlla la planxa de bescuit, es cobreix amb la mousse amb una espàtula.
  •  S'enrotlla amb molt de compte, es cobreix amb la cobertura de xocolata 
  •  Amb l'ajuda d'una forquilla es dibuixen les línies del tronc. 
  • Es talla un tros de l'extrem del tronc i es posa en un lateral com si fora una  rama.
  •  Es deixa refredar i es pot decorar al gust. J
Per grans i petits!





3 comentaris:

Visc a la Cuina ha dit...

Et va quedar preciós!

Fórmules Culinàries ha dit...

Doncs si, et va quedar molt bé!!
Ens l'apuntarem per l'any que ve, que mai n'hem fet!
ptns!!

Cristina ha dit...

Una cucada de tronc...ara el degustaria millor que per Nadal