5 de novembre del 2014

Magdalenes de moniato



Hem passat la castanyada en família gaudint  de les activitats que ens ha ofert la casa de colònies Les Tallades de Vilanova de Sau. La Saida ens va obsequiar amb uns quants moniatos cuits que vàren sobrar i amb ells he elaborat aquesta recepta de magdalenes de moniato que he extret del  magnífic i molt pràctic bloc Destapant cassoles de la Mercè; hi he afegit canyella i substituit l'oli de gira-sol per oli d'oliva perque no en tenia de l'altre.
La  textura humida i flonja resultant d'aquestes magdalenes és soprenent, i són boníssimes com a esmorzar, berenar o pica pica. Ara toca pensar que més faig amb la resta de moniatos que ens han sobrat...

Us les recomano!

Ingredients per unes 10 magdalenes

200gr de moniato cuit
150gr de sucre
200 gr de farina
200 ml de llet
20 ml d'oli doliva
1 sobre de llevat
3 ous
una mica de canyella en pols

Preparació
  • barregem la llet, l'oli, i els ous i els batem.Afegim el cure u el moniato cuit i trossejat fins que quedi la massa uniforme
  • tamisem la farina amb el llevat i afegim una mica de canyella en pols. Batem amb les barilles.
  • omplim 3/4 parts dels motlles de magdalenes i escampem una mica de sucre per sobre.
  • les posem al forn preescalfat a 180º per dalt i per baix. Fem 20 minuts de forn.
  • una vegada fredes ja les podem gaudir!

    Castanyada a les Tallades

    Mural de P5 la tardor

1 comentari:

Sussi Abel ha dit...

Que bones i com t'ha pujat!!!