Continuant amb les tradicions catalanes, toca el torn de fer la Mona! Aquest any, aprofitant que m'estreno en el tema, l'he triada de Sara (mantega), l'any vinent ja tocarà fer-la de gema, xocolata...
Degut al ritme familiar d'aquestes vacances "santes" no he pogut acabar la mona fins ahir..buffa, l'any vinent hauré de fer millor el calendari. He utilitzat dos dels meus blocs de cuina prefereits Cuina per a llaminers, amb unes fotos esplèndides, i la cuina de casa.
La figura de xocolata, el pollet i l'escut culé són gentilesa dels amics del Pa de Pessic, de moment ja n'he tingut prou fent el pastís...
Bona post Pasqua i retorn de vacances...
Ingredients:
Pel pa de pessic:
3 ous
100g de farina
100g de sucre
Ratlladura de llimona
Per l’almívar:
100ml d’aigua
100g de sucre
Gotes de suc de llimona
Licor (he triat Cointreau) opcional
Per la Sara
200g de sucre
50g d’aigua
4 rovells d’ou
250g de mantega pomada
Pel farcit:
Un pot de melmelada d'albercoc
Crocant pels costats
Preparació:
Pa de pessic:
- Es preescalfa el forn a 180ºC (350ºF).
- Es baten els quatre ous juntament amb el sucre, fins que quedi una massa blanquinosa i espumosa.
- S'afegeix poc a poc, la farina tamisada, i la raspadura de llimona tot barrejant-ho amb cura per tal que no es desmuntin els ous.
- S'aboca en un motlle untat amb mantega (de 20 cm de diàmetre).
- Es cou al forn a 180ºC durant uns 30 minuts (fins que l'escuradents surti net).
- Posar tots els ingredients en un cassó al foc (excepte el licor que l'afegirem quan el xarop s'hagi refredat)
- Arrencar el bull i deixar coure uns 3 minuts. Reservar.
- Bullir l’aigua amb el sucre durant 3 o 4 minuts fins aconseguir un almívar espès.
- Abocar l’almívar en forma de rajolí sobre els rovells sense deixar de batre amb les varilles elèctriques fins que es refredi l’almívar.
- Incorporar la mantega i batre fins que quedi ben homogeni. Reservar.
- Mullar amb almívar un primer pis de pa de pessic. Escampar la melmelada i cobrir amb un segon pis de pa de pessic.
- Cobrir el pis superior amb la Sara.
- Allisar bé la part superior i enganxar l’ametlla filetejada o crocant per tot el voltant.
- Adornar al gust de cadascú: amb l'ajuda d'una mànega pastissera o cobrir-la tota d'ametlla filetejada
ah!! i amb aquesta mona participo al 11è repte de l’Annie del bloc Pastissets