Coca de llardons |
Bunyols de Quaresma (bunyols de vent) |
Com heu passat el Carnestoltes? Us heu disfressat? Avui dimecres de cendra és l'inici de la quaresma, per tant, 40 dies per buscar receptes i preparar la Mona de Pasqua. Però abans vull fer un recull d'aquests dies de festa i aprofitaré per ajuntar dos receptes que hem fet a casa: la tradicional Coca de Llardons de Dijous Gras i els Bunyols de Quaresma, que en aquesta ocasió els he fet de vent. Totes dos receptes han estat extretes del bloc de la Gemma Clofent, la Cuina de casa. Com ja sabeu sóc mare de dos nens, per tant no puc evitar penjar una foto dels meus petits disfressats! la dels pares millor la guardo.
Coca de Llardons
Ingredients:
1 làmina de pasta de full
100g de llardons una mica picats
sucre
pinyons
1 ou
licor d’anís i canyella en pols
Preparació:
- Estirar la làmina de pasta de full amb un corró, pintar-la amb una mica d’anís i espolsar-la amb canyella.
- Dividir imaginàriament la làmina en tres parts longitdinals.
- Escampar per sobre la franja central la meitat dels llardons i sucre. Doblegar una banda sobre la franja central i xafar-la una mica amb el corró.
- Tornar a posar anís, canyella, la resta de llardons i sucre.
- Tapar amb l’altra banda i tornar a xafar-la amb el corró.
- Pintar la coca amb l’ou batut i espolsar-la amb la resta del sucre i els pinyons. Coure la coca al forn a 190º fins que sigui daurada, uns 30 minuts.
Bunyols de Quaresma (bunyols de vent)
Ingredients: (per uns 40 bunyols petits)
125ml de llet
75g de farina
60g de mantega
3 ous
sal
anís secsucre
Preparació:
- Posar la llet i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan la llet bulli i tota la mantega s’hagi fos, afegir d’un sol cop tota la farina tamisada i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del cassó.
- Retirar la cassola del foc, afegir un ou i remenar amb espàtula fins que quedi homogeni. Afegir el segon ou. El tercer ou el batrem abans i l'anirem afegint a poc a poc perque depenent del tamany potser no caldrà posar-lo tot.La pasta no ha de quedar ni molt espessa ni massa líquida. Ha d'anar caient a poc a poc des de l cullera a la cassola.
- Fregir petites porcions de la pasta en oli calent, i millor fer-ho amb fregidora perque s'inflaran molt ràpid.
- Quan estiguin, encara calents, mullar-los amb una mica d’anís sec i arrebossar-los amb sucre.