23 de febrer del 2012

Coca de llardons i bunyols de quaresma

 
 
Coca de llardons
 
Bunyols de Quaresma (bunyols de vent)

Com heu passat el Carnestoltes? Us heu disfressat? Avui dimecres de cendra és l'inici de la quaresma, per tant, 40 dies per buscar receptes i preparar la Mona de Pasqua. Però abans vull fer un recull d'aquests dies de festa i aprofitaré per ajuntar dos receptes que hem fet a casa: la tradicional Coca de Llardons de Dijous Gras  i els Bunyols de Quaresma, que en aquesta ocasió els he fet de vent. Totes dos receptes han estat extretes del bloc de la Gemma Clofent, la Cuina de casa.  Com ja sabeu sóc mare de dos nens, per tant no puc evitar penjar una foto dels meus petits disfressats! la dels pares millor la guardo.

Coca de Llardons
Ingredients:
1 làmina de pasta de full
100g de llardons una mica picats
sucre
pinyons
1 ou
licor d’anís i canyella en pols

Preparació:
  • Estirar la làmina de pasta de full amb un corró, pintar-la amb una mica d’anís i espolsar-la amb canyella.
  • Dividir imaginàriament la làmina en tres parts longitdinals.
  •  Escampar per sobre la franja central la meitat dels llardons i sucre. Doblegar una banda sobre la franja central i xafar-la una mica amb el corró.
  • Tornar a posar anís, canyella, la resta de llardons i sucre.
  •  Tapar amb l’altra banda i tornar a xafar-la amb el corró. 
  • Pintar la coca amb l’ou batut i espolsar-la amb la resta del sucre i els pinyons. Coure la coca al forn a 190º fins que sigui daurada, uns 30 minuts.
Bunyols de Quaresma (bunyols de vent)
 
Ingredients: (per uns 40 bunyols petits)
125ml de llet
75g de farina
60g de mantega
3 ous
sal
anís sec
sucre

Preparació:
  • Posar la llet i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan la llet bulli i tota la mantega s’hagi fos, afegir d’un sol cop tota la farina tamisada i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del cassó.
  • Retirar la cassola del foc, afegir un ou i remenar amb espàtula fins que quedi homogeni. Afegir el segon ou. El tercer ou el batrem abans i l'anirem afegint a poc a poc perque depenent del tamany potser no caldrà posar-lo tot.La pasta no ha de quedar ni molt espessa ni massa líquida. Ha d'anar caient a poc a poc des de l cullera a la cassola.
  •  Fregir petites porcions de la pasta en oli calent, i millor fer-ho amb fregidora perque s'inflaran molt ràpid.
  • Quan estiguin, encara calents, mullar-los amb una mica d’anís sec i arrebossar-los amb sucre.
Bon profit!


I ara els meus petits...

20 de febrer del 2012

Pastís de mascarpone amb fruites del bosc

 
Avui us penjo el pastís d'aniversari que li vaig preparar a la meva àvia.. 83 anys! Una dona treballadora, forta i sempre al servei dels altres, i que malgrat l'edat, sempre em té els seus canalons "celestials" per quan la visito... felicitats iaia! La recepta està treta del bloc de la meva veïna santsenca, la Mercè del Destapant cassoles. Només amb la combinació de colors que presenta ja et fa la boca aigua...fàcil i ràpid! I sobretot...
...boníssim de veritat!
 
Ingredients:
2 iogurts
1 mida de sucre (la del iogurt)
1 mida de farina
3 ous
250 de nata líquida
3/4 de tarrina de mascarpone
fruites vermelles (a la Sirena n'hi ha un que va molt bé!)
trossets de xocolata blanca per decorar
Preparació:
  • Barregem els iogurts, la nata líquida, els ous, el mascarpone, el sucre i finalment mesclem la farina tamisada mentre anem barrejant amb una espàtula.
  • Escalfem el forn a 180º i coem  uns 30-40 minuts.
  • Deixem refredar. 
  •  En una paella escalfem les fruites vermelles amb una mica de sucre a gust fins que deixin anar el seu suc. Escampem suc i fruites per sobre el pastís. Reserveu-vos una mica de suc per tirar-lo per sobre de cada porció de pastís i decorar el plat.

11 de febrer del 2012

Flam de coco


Un postre fresc i lleuger que baixa en un tres i no res, tret del bloc de la Gemma, la cuina de casa, amb el canvi del gust de llimona per suc de taronja natural! Si encara teniu sobres de coco de la temporada de panellets ( a casa nostra és molt típic perque els panellets de coco són els que menys ens agraden) aquesta recepta es perfecta per aprofitar-les. La textura final és sorprenent ja que l'efecte final combina una capa de flam amb una capa de coco. Ja ho sabeu, si teniu convidats amants del coco, aquesta recepta és fàcil, ràpida i us farà quedar molt bé!

Ingredients:
100g de coco ratllat
500ml de llet
4 ous
100g de sucre
el suc d'una taronja
Caramel

Preparació:
  • Estovem el coco amb la meitat de la llet.
  • Escalfem la resta de la llet amb el suc de taronja Quan arrenqui el bull barrejar amb el sucre i els ous que prèviament haurem batut,
  • Afegir el coco amb la resta de la llet i abocar dins un motlle caramel·litzat
  • Coure-ho al bany Maria al forn a 150º, prèviament escalfat, durant 1h i 30 minuts.
  • Deixar refredar i reservar a la nevera fins el moment de servir.Decoreu amb una mica de coco espolvorejat per sobre del flam
i cap dins!



2 de febrer del 2012

Coca de magdalena amb virutes de xocolata


A casa nostra, llevar-se un dissabte i no tenir un bon esmorzar preparat és començar el cap de setmana amb el peu esquerra. Per això els dijous o divendres em dedico a preparar alguna coca per gaudir-la tots junts a casa. Aquesta setmana vaig triar la coca de magdalena de la Mercè del Destapant Cassoles, però amb l'additiu de les virutes de xocolata. És boníssima, esponjosa i baixa de meravella!! Us la recomano! Aquesta coca no va arribar ni al dilluns...

Ingredients:
150 de llet
225 de farina
180 de sucre
2 ous
1 sobre de llevat
125 d'oli de girasol
essència de vainilla
un rajolí d'oli per untar el motlle

Preparació:
  • Barregem els següents ingredients: la llet, el sucre, l'oli de girasol i els rovells d'ou fins que la massa estigui lligada.
  • Afegim l'essència de vainilla i la farina barrejada amb el llevat passada pel
  • Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la crema molt a poc a poc perque no s'abaixin gaire.
  • Afegim un grapat de virutes de xocolata i les barregem a la crema a poc a poc
  • Untem el motlle de silicona amb un rajoli d'oli. Si és un motlle d'alumini millor fer-ho amb mantega
  • Omplim el motlle amb la crema i a lúltim moment  escampem sucre per sobre ( unes quantes cullerades)
  • Preescalfem el forn a 220º uns i enfornem (per sobre i per sota) 15 minuts aproximadament. El sucre de sobre ha de quedar morenet.


l'esmorzar del dissabte...

31 de gener del 2012

Crostata de mermelada de préssec



Aqui teniu  una recepta típica italiana que em va passar una de les persones més enamorades que conec d'Itàlia, la Mònica. La "Crostata" és un postre típic italià, de les quals se'n poden fer moltes varietats, però la recepta clàssica és amb mermelada d'albercoc o préssec. Hi ha zones d'Italia que les farceixen amb ricotta i trossos de xocolata,mmm...queda pendent!  La recepta està extreta del bloc milyunarecetas.blogspot.com que la Mònica em va passar, animeu-vos a fer-ne una! Segur que si feu la pasta brisa casolana us quedarà molt més bona que la comprada. Jo per falta de temps i volent aprofitar-ne una que tenia comprada vaig elaborar la recepta amb només 10 minuts.

Ingredients:
1 paquet de pasta brisa
Mermelada de préssec
sucre llustre

Preparació:
  • extendre la pasta brisa sobre un full de paper de forn i aplanar-la una mica amb el rodet
  • retallar la pasta creant un cercle amb el mateix diàmetre del motle que utilitzarem (de quiche)
  • guardar els retalls de pasta que ens sobrin
  • utilitzar un motlle de quiche i cobrir-lo amb el paper i la pasta adaptant-la a la forma del motlle.
  • amb una forquilla punxarem el fons de la pasta per evitar que s'infli durant la cocció
  • extendre la mermelada deixant els marges lliures
  • extendre amb el rodet la pasta que ens ha sobrat i fer tires llargues amb l'ajuda d'un ganivet o tallador de pizza
  • cobrir el pastis amb la mitat de les tires ( com si fos un escut de barres...)
  • tornar a cobrir el pastis amb la resta de tires col·locades transversalment a les d'abans
  • doblegar els marges de la crostata cap endins
  • preescalfar el forn a 180º
  • fornejar la crostata uns 40 minuts
  • quan estigui freda espolvorejar amb sucre llustre
Perfecte per esmorzars, berenars...

29 de gener del 2012

Pastís tres xocolates


Cada ocasió que se'm presenta per fer postres casolans intento fer una nova recepta. La d'avui està treta del bloc de la Gemma, la cuina de casa, però apareix en la majoria de blocs de cuina que estic consultant. És difícil saber qui el va penjar primer, però l'important n'és el resultat, i cal dir que de gust va quedar boníssim, però el tema presentació va ser una míca difícil ja que per quallar bé va necessitar moltes més hores de les que pensava i el primer tall va quedar desastrós. Per sort la nostra amiga i madrina dels meus fills, estava allà per fer-me costat i gaudir del bon gust de les xocolates. Llàstima que no es va poder emportar un tros per l'Alberto, n'hi dec un!

Ingredients:
150g de xocolata negra
150g de xocolata amb llet
150g de xocolata blanca
150g de sucre
750ml de nata per muntar
750ml de llet
3 sobres de quallada en pols Royal
un paquet de galetes Maria
60g de mantega
un rajolí de llet

Preparació:
  • Per fer la base: triturar tot el paquet de galetes. Afegir la mantega fosa, un rajolí de llet i barrejar bé amb una espàtula fins que quedi una massa ferma i homogènia. Estendre bé per tota la base d’un motlle desmuntable d’uns 26cm.
  • Posar en un cassó la xocolata negra trossejada, 75g de sucre, 250ml de llet, 250ml de nata, un sobre de quallada i escalfar sense que arribi a bullir (90º aproximadament) remenant bé perquè no s’enganxi la xocolata (com si féssim xocolata desfeta)i vigilant que no quedin grumolls de quallada. Abocar sobre la base de galetes. El procediment de cada capa és el mateix. Però les quantitats de sucre varien.
  •  Amb la xocolata amb llet posem 50g de sucre (la resta igual que abans). Abocar sobre la capa de xocolata negra amb compte perquè no es barregin. Es pot utilitzar una cullera de sopa per tal que la caiguda no sigui tant violenta i mescli les capes. La tercera capa de xocolata blanca es mescla amb 25g de sucre.
  • Posar a la nevera i deixar quallar bastantes hores abans ( mínim 12h).  Decorar al gust i servir fresqueta de la nevera.
Fresqueta i dolça, boníssima!


25 de gener del 2012

Coca "marbre" de xocolata


Tornem a començar el curs i la feina, per tant cal tenir bons esmorzar i berenars preparats per agafar forces per tota la setmana ( però us asseguro que no dura ni 3 dies fora de la panxa). Us proposo una altra recepta de la Mercè de Destapant cassoles, ella l'anomena coca bicolor, a mi m'agrada dir-li coca marbre ja que els jocs de colors i formes que crea la xocolata m'ho recorda. Ella utilitza 25 gr de cacau, jo he aprofitat xocolata nestle postre que tenia.
A gaudir-la!

Ingredients:
250 de mantega
250 de sucre
325 de farina
4 ous
175 de llet
100 gr de xocolata nestle postre
uns 10 gr de cacau pur
2 culleradetes de cafè, de llevat
essència de vainilla
Preparació:
  • Barregem el sucre i la mantega que estarà a temperatura ambient quasi tirant a líquida, amb les varilles elèctriques fins aconseguir una crema
  • Afegir la llet i els rovells a poc a poc
  • Barrejar el llevat amb la farina i amb un tamisador abocar-la sobre la crema barrejant de mica en mica
  • Muntar les clares a punt de neu i afegir-les a la massa fins que quedin ben integrades
  • Dividir la massa en dues parts i incorporar la xocolata que haurem desfet prèviament al microones junt amb el cacau dissolt en una mica d'aigua i a  l'altra part li tirem una mica d'essència de vainilla
  • Untar amb mantega un motlle de cake i abocar les masses en capes alternant els colors.
  • Preescalfar el forn a 180º i enfornar el pastís uns 45-50 minuts
  • Deixar refredar i desenmotllar.
Boníssima!
els amics de Cal Fuguet de la Cerdanya s'han animat a fer-lo...

...i mireu quin resultat! quina pinta!

Cal Fuguet és una casa rural amb apartaments situats a Urtx, al cor de la Cerdanya... consulteu aquest link  no calen comentaris veient les fantàstiques fotos del lloc i els seus voltants!! ah!! i no cal parlar de la bonaa collida que tindreu, 100% recomanable! a nosaltres ens hi veuran una vegada arribi el bon temps!!
feu clic  aqui

16 de gener del 2012

Coca de torró de xixona amb dedicatòria


Coca de torró de Xixona


En vàrem deixar un tros pels tres Reis Mags!

Es nota que he començat la meva jornada laboral d'abans.. no tinc temps d'escriure ni de cuinar! Encara em quedava per publicar la coca que vaig fer amb els excedents de torró de xixona de Nadal i que vaig treure del blog de la Mercè, Destapant Cassoles, molt recomanable! i de fet vull dedicar-li l'entrada! Ens ha regalat unes hores molt maques i simpàtiques al Martí i a mi ja que aquestes vacances de Nadal hem assistit als tallers de pastisseria del Baltà Farinetes realitzats per ella i amb molta traça amb els nens ( i paciència!) us en deixo un record a través d'algunes fotos...

Ingredients:

200gr de torró de xixona
3 ous
80 gr de sucre morè
1/1 sobre de llevat
200 ml de llet
20 gr d'oli
220 gr de farina
Preparació:
  • Barrejar el sucre, la farina i el llevat
  • Batre  els ous i afegir-hi la llet, l'oli i el torró trocejat o esmicolat, depenent de si volen trobar trossos de torró una vegada la coca estigui cuita
  • Unim els 2 preparats i els barregem amb la batedora fins que ens quedi la massa lligada
  • Untar un motlle amb mantega i omplir-lo amb la mescla final.
  • Forn a 175º unes 20-25 minuts observant que quedi ros de sobre.
  • Una vegada refredat es desmottla i s'empolvora amb sucre fi.
Us deixo unes quantes fotos del taller amb la Mercè: croissants, tortell de Reis, massa de pizza... el Martí està fet tot un forner!

3 de gener del 2012

Mousse de torró de xixona amb sorpresa

Estem a la recta final de les festes, només queda esperar l'arribada dels Reis dels quals ja els hi tinc feta una llista de "gadgets" de cuina que tinc ganes d'estrenar. Aquest Nadal ha sigut el primer que hem celebrat a casa nostra, això vol dir que ens va tocar pensar menú de Nadal, comprar-lo, fer-lo.. però ens vàrem sortir prou ben parats. Aquest va ser el menú:

Entrants freds: canapes estrella, broquetes de gambes i pinya, rollets de salmó farcits de formatge fresc i nous, amanida de Nadal.
Entrants calents: voulvants de mascarpone i xampinyons, pastes salades, cloïsses a la marinera
Copa de brou de Nadal amb broqueta de galets i pilotetes
                                                        Rodó de porc empanat amb pasta de full
                                                     i compota de poma

                                             i de postre...

       Copa de mousse de xixona amb sorpresa de xocolata


La recepta la vaig treure del bloc de la Gemma Clofent, la Cuina de casa, i és la següent:

Ingredients (per unes 6 copes)

300g de torró de Xixona
250ml de nata per muntar
100ml de llet
30g de sucre
3 fulles de gelatina
3 ous
1/2 copa de conyac
1 natilla de xocolata

Preparació:
  • Posar en remull la gelatina en aigua freda.
  • Separar els rovelles de les clares.
  • Batre els rovells amb el sucre fins a blanquejar.
  •  Escalfar la llet, abocar-la sobre els rovells i tornar-ho al foc fins que comenci a espessir, a uns 82º
  • Afegir la gelatina escorreguda i dissoldre-la bé.
  • Afegir el conyac, el torró trossejat i triturar-ho amb el túrmix fins que quedi ben fi. Deixar refredar una mica.
  • Semi muntar la nata i afegir-la amb compte a la mescla del torró.
  • Muntar les clares a punt de neu i afegir-les suaument a la barreja remenant de dalt a baix molt a poc a poc.
  • Omplir les copes amb la mousse fins a la meitat, posar una cullerada de natilla a dins i acabar-les d’omplir amb la mousse, procurant que no es vegi la xocolata.
  • Reservar a la nevera fins que qualli, decorar i servir ben fresqueta de nevera amb la decoració que desitgeu.
De fora poden semblar embafadores però baixen en un no res, són boníssimes!



21 de desembre del 2011

Galetes nadalenques




Amb la recepta d'avui aprofito per desitjar-vos unes MOLT BONES FESTES!
Últimament les galetes de Nadal estan molt de moda, etsan publicades a les majories de blogs i a les botigues trobes gran diversitat de motlles per fer-ne. He agafat la recepta del blog Cuina per llaminers i els  motlles utilitzats són de la botiga Farinetes del forn Baltà, ubicada a la carretera de Sants, un vici de botiga. Cal comentar-vos, per als interessats que si us feu memebres del seu facebook rebreu informació de jornades on ensenyen a fer receptes, i ´si teniu fills, a partir de 2 anys ja poden fer els tallers de pastisseria al local del carrer Galileu. Aquestes vacances el Martí s'hi estrenarà fent un tortell de Reis i el briox de la Llufa dels Sants Innocents, us deixo la seva web http://www.farinabalta.cat/
Gaudiu del menjar d'aquestes festes!

Ingredients: (per a unes 50 galetes)
250 g de mantega a temperatura ambient
250 g de sucre glaç
1 ou gran a temperatura ambient o 2 de petits
650 g de farina tamisada
2-3 cullerades soperes de llet
2 cullerades petites d'essència de vainilla (o la que preferiu)

Per la glaça reial:
2 clares d'ou
Sucre llustre
suc de llimona
  • Batre la mantega i el sucre fins a tenir una crema molt suau.
  • Incorporar l'ou previament batut lleugerament i batre
  • afegir l'essència
  • Incorporar molt a poc a poc la farina tamisa i anar remenant amb l'espàtula, fins a tenir una massa  engrunada i poc lligada.
  • Afegir les cullerades de llet, d'una en una, fins que la massa no s'enganxi
  • Formar una bola amb les mans, dividir-la en 4 trossos i embolicar-les amb papaer film.
  • Deixar la massa en repòs a la nevera, millor d'un dia per altre, fins que quedi dura.
  • A l'hora de fer les galetes s'ha de treure la massa de la nevera unes hores abans perque perdi la duresa.
  • Sobre un paper de forn, prèviament untat, s'extén una porció de massa amb l'ajuda del corró fins formar una superfície de 0.3-0.4 cm de gruix. Amb els talla-galetes es van tallant les diferents formes.
  • Es transfereix el paper de forn amb les galetes tallades al damunt d'una safata de forn i s'enfornen, dins el forn prèviament escalfat, durant 8-12 minuts (depenent del gruix de les galetes i del forn) a 180ºC (350ºF). Es deixen refredar a temperatura ambient. Us recomano una superfície antiadherent de silicona que subsitueix el paper de forn untat i va de conya! El venen a Farinetes del Baltà
  • Un cop fredes es guarden dins un recipient hermètic.
  • les podeu consumir tal qual o les podeu decorar amb la glaça reial
  • Per decorar: en un bol es  tiren les clares d'ou i amb les varetes es munten a punt de neu (sense que quedin resseques). I de forma gradual, es va afegint el sucre llustre de mica en mica i el suc de llimona.
  • Posar la barreja a dins una manega pastissera  i decorar.
Bon Nadal!

15 de desembre del 2011

Mousse de taronja amarga amb glaça de xocolata

Per molts anys Toni!


El passat 4 de desembre el Toni va fer 39 anys! Es mereixia un bon pasyís i li vaig fer triar dos ingredients que van ser taronja i xocolata. El pastís creat va ser un Mousse de taronja amarga amb glaça de xocolata negra. Per molts anys Toni!
Ja us podeu imaginar que va volar...Vaig combinar tres receptes diferents extretes de 3 blogs:: el pa de pessic de xocolata està extret de la cuina per a llaminers, el mousse de taronja del blog Escacicuina, i la glaça de xocolata del blog la cuina de casa.
Recordeu que és un pastís que s'ha d'elaborar  amb un mínim de 24 hores d'antel·lació

Ingrdients:

Per la base de pa de pessic:
2 ous
40g farina
40g sucre
25g cacau en pols

Per la mousse de taronja:
300ml de nata per muntar
250ml de llet
300g de melmelada de taronja amarga
70g de sucre
5 fulls de gelatina

Per la glaça de xocolata:
66g d’aigua mineral
480g de sucre
320g de nata per muntar
100g de cacau en pols
3 i ½ fulles de gelatina

Preparació:

Pel pa de pessic de xocolata:
  • Batre els ous amb el sucre fins que quedi una mescla blanquinosa i espumosa.
  • S'afegeix la farina tamisada i el cacau en pols. Remenar a poc a poc
  • En un motlle desmuntable d'uns 23 cm s'hi afegeix la massa repartint-la uniformement
  • Forn preescalfat a 180€ i coure'l durant 10 minuts.
Per fer la mousse:

  • Posar un cassó al foc amb la llet, el sucre i la melmelada, quan aquesta és ben dissolta traiem el cassó del foc-
  • Passem la batedora, seguidament dissolem la gelatina  (prèviament hidratada)i deixem refredar.
  • Muntar la nata i afegir la barreja de llet, melmelada i sucre.
  • Afegim la mescla sobre el pa de pessic refredat i ho posem a la nevera.
Per fer la glaça de xocolata ( quan la mousse ja hagi tingut les seves 12 hores de nevera)
  • Hidratar la gelatina en aigua freda.
  • En una cassó, posar a bullir l’aigua, el sucre i la nata. Quan bulli, apartar del foc, afegir el cacau amarg i remenar bé, si cal utilitzeu un turmix a baixa potencia.
  • Escórrer la gelatina i dissoldre-la en la barreja anterior.
  • Deixar refredar una mica i afegir-la sobre de la mousse freda  i reservar-la a la nevera fins a l'hora de servir.
  • Quan la glaça estigui freda i brillant podeu decorar-la.  Jo vaig optar per fondre xocolata de colors i amb una mànega especial per a xocolata fer formes.
Bon profit!



13 de desembre del 2011

Pasta de full amb crema de mascarpone i fruita


Fa dies que us dec unes quantes receptes, començaré publicant aquest postre de Pasta de full amb crema de mascarpone i fruita que vaig portar a casa la meva mare fa uns dies. Era la primera vegada que cuinava pasta de full (comprada, ja que feta a casa és molt laboriosa, algun dia la faré) i em va encantar el ràpid que puja al forn. Sabent que el Toni no es gaire amant de la crema d'ou vaig trobar aquesta recepta de la Mercè de cuina per llaminers que combina el mascarpone amb la pera. Jo vaig voler afegir-li kiwi pr donar-li més color i a la vegada afegir-hi un nou sabor. És un postre que el millor es fer-lo i menjar-lo de seguida ja que la pasta de full s'estova i la crema de mascarpone es va desfent.

Ingredients:

1 paquet de massa de pasta de full (he fet servir la cocinera)
225 g de formatge mascarpone
50 g de sucre
1 ou
peres (que sigui d'una varietat sucosa) i kiwis
una mica de mermelada d'albercoc o préssec

Preparació:
  • Preparar la pasta de full seguint les indicacions que trobareu al paquet. Li heu de donar una forma rectangular i amb trossos de pasta heu de formar unes tires i posar-les com a segona capa només en els costat per tal de formar unes parets.
  • Abans de posar-la al forn l'heu de pintar amb el rovell d'un ou.
  • Coure la pasta de full el temps que us digui les indicacions del paquet
  • Per fer la crema: barrejar el rovell amb la meitat del sucre i el mascarpone fins aconseguir una pasta cremosa.
  • Es bat la clara a punt de neu amb la resta del sucre i s'incorpora a la mescla anterior, tot remenant amb cura per tal que no es desmunti.
  • Quan la pasta de full ja està freda, al damunt s'hi col·loca la crema de mascarpones amb l'ajuda d'una màniga pastissera.
  • Cobrir la crema amb  làmines fines de peres i kiwis. I per donar una mica de brillantor, es pinten amb una mica de melmelada d'albercoc o préssec diluïda amb aigua.
  • No guardeu el pastís a la nevera perque s'estovarà, conserveu-lo en algun lloc fresc.

29 de novembre del 2011

Pastís Malibú: coco i pinya




Continuo fascinada amb l'ús de la gelatina a la reposteria, aquesta vegada el coco i la pinya en són els protagonistes. La recepta l'he tret del blog  de la Gemma a http://www.cuines.cat/  el qual li he reinventat el nom i li poso pastís Malibú i com a variant de la recepta original li he afegit suc de pinya a la gelatina per donar-li un toc de color groc. No m'he atrevit a posar-li alcohol perque encara estic amb la lactància materna, però de seguida que pugui l'hi afegiré malibú! o gelatina feta amb ginebra!
Avís: si no ets un gran amant del coco deixa el pastís per els altres perque el gust del coco és molt intens!!
Aqui en teniu la recepta.

Ingredients:

1 llauna de pinya en almívar
100g de sucre
100g de coco ratllat
200ml de nata líquida per muntar
4 fulls de gelatina

Per la base:
150g de galetes Maria
80g de mantega
1 cullerada de sucre

Per la decoració:
3 fulles de gelatina
rodanxes de pinya
almívar de la pinya
suc de pinya
cireres confitades

Preparació:
  • Fer la base de galetes: barrejar les galetes esmicolades, el sucre i la mantega fosa i fer una pasta amb l'ajuda d'una espàtula. Repartir-ho sobre d'un motlle desmontable.Coure-ho 10 minuts al forn a 180º.
  • Triturar 5 anelles de pinya i el sucre amb el túrmix i afegir el coco ratllat.
  • Remullar la gelatina amb aigua freda.
  • Muntar la nata i afegir-la amb compte a la barreja, remenar amb l'espàtula
  • Abocar la mescla sobre la base de galetes i reservar a la nevera fins el moment de servir.
  • Desenmotllar a poc a poc
Per decorar, preparar 3 fulles de gelatina  estovades amb aigua i barrejar-les dins una cassola al foc amb la resta de l’almívar i una mica de suc de pinya i abocar per sobre el pastís un cop aquest hagi quallat. Podeu fer la gelatina amb alcohol i serà com un cubata de malibú!Amb trossos de pinya podeu decorar i amb cireres (afegiu-les a lúltim moment abans des ervir o us tenyiran de vermell la gelatina) donareu un toc de color que quedarà molt bonic!
 

23 de novembre del 2011

Pastís de plàtan i iogurt



Aquest és el primer pastís amb el que m'estreno amb l'ús de la gelatina. I quina meravella! permet fer presentacions xulíssimes com la d'aquest pastís que juga amb 3 capes de colors: galetes, plàtan i iogurt. Si la imatge del pastís és xula imagineu-vos el gust que té: boníssim!!!
És un pastís fred però l'heu de fer amb bastant temps d'antel·lació ja que cada capa de gelatina vol les seves hores de nevera.. paciència, s'ho mereix!!!Millor feu-lo el dia abans.
La recepta original diu de fer la base amb galetes Maria, a mi em sobraven melindros dels durs i ensucrats del Tiramisù i com que ja eren dolços vaig  triar uns iogurts naturals (no ensucrats) per no passar-me d'excés de dolç.

Ingredients
Per la base:
  • 150g de melindros durs com els del Tiramisù (o galetes Maria)
  • 80g de mantega
  • 1 cullerada de sucre
Pel farcit:
  • 5 cullerades de sucre
  • 2 cullerades d’aigua
  • 2 plàtans grossos ( o més si es vol molt gust de plàtan) 
  • 5 fulles de gelatina
  • 3 iogurts naturals
  • 100ml de nata líquida per muntar
Per la cobertura:
  • 4 cullerades de sucre
  • 100ml de llet
  • 2 iogurts naturals
  • 3 fulles de gelatina
Preparació
  • Fem la base amb les galetes triturades, la mantega i el sucre ( ha de quedar una pasta espessa). Repartir-la al motlle (millor desmuntable) i coure-la 10 minuts al forn a 180º.
  • Pel farcit, fer un caramel amb el sucre i l’aigua. Quan sigui ros, afegir el plàtan a rodanxes i coure’l 5 minuts. Afegir la nata líquida i portar a ebullició. Treure del foc i triturar amb el túrmix. Afegir la gelatina ( que abans haurem estovat amb aigua freda ), remenar i deixar refredar una mica. Afegir els iogurts, remenar bé i abocar sobre la base de galeta. Reservar a la nevera un parell d’hores.
  • Per la cobertura, escalfar la llet, afegir el sucre i la gelatina estovada amb aigua. Deixar refredar una mica, afegir els iogurts i abocar sobre la capa de plàtan. Deixar a la nevera fins el moment de servir.
  • Abans de servir a taula podeu decorad el pastis amb xocolata negra ja que el fred fa que quedi dura al moment, també podeu optar per decorar-lo amb fruita o xurrets de xocolata.
A gaudir-lo!

18 de novembre del 2011

Copa de xocolata i nata



Aquesta és la primera recepta que penjo que no és un pastís! Visca! Dissabte ens va visitar la meva cosina Joana, i vist que ella no és de menjar en quantitat vaig decidir fer unes copes de xocolata que baixen més ràpid! La veritat és que ens n'haguessim menjat un parell per barba!! Us les recomano molt, són ràpides, fàcils i econòmiques!

Ingredients:

120g de xocolata fondant Nestle Postres
3 cullerades de whisky (o un raig directament, depenent del gust que li vulgueu donar). També es pot fer amb rona o cointreau...
60g de mantega
3 ous
2 cullerades de sucre

Preparació:
  • Fondre la xocolata ( a trossos) al bany maria.
  • Retirar-la del foc i afegir progressivament la mantega tova i el licor (el que hagueu triat. Jo ho vaig fer amb whisky)
  • Separeu les clares dels rovells. Bateu els rovells en un plat i afegir-los a la xocolata fosa barrejant amb força amb unes varilles.
  • Batre les clares i el sucre a punt de neu. Incorporeu-les poc a poc i suaument a la barreja de xocolata per evitar que baixin.
  • Servir la crema en copes i posar-les a la nevera com mínim unes 3 hores.
  • (abans de servir a taula) La decoració és de nata muntada ATO i conguito de xocolata, fideuets, virutes... el que vulgueu!
I a llepar-se els morros!

14 de novembre del 2011

Tiramisù


Que té Itàlia a més a més del millor art, llengüa, ciutats, pasta, cafè..??? Il tiramisù!!! Corren moltes receptes amb varietats, a mi, com els italians,  m'agrada fer el de la meva Mamma, i si el fa ella encara el gaudeixo més!  A més en comptes del tradicional Amaretto o vi de Marsala, hi posa ron que és més fàcil de trobar als supermercats del nostre barri i queda molt bò. Us n'apunto la recepta i afegeixo unes fotos de l'últim que vaig fer pels nostres amics de Vilafranca. Ah! sempre quedarà molt més bò si el prepareu el dia abans!

Buon appetito!!

Ingredients:

3 ous
3 cullerades de sucre
1 tarrina de mascarpone de 250g
1 sobre de cuallada Royal
2 tassetes de cafè
1 tasseta de ron
1 paquet de melindros durs
Cacao en pols

Preparació:
  • Separem les clares dels rovells
  • Batem els tres rovells amb les tres cullerades de sucre
  • Afegim la terrina de mascarpone i remenem fins a tenir una crema
  • Muntem les clares a punt de nou i les afegim a la crema remenant amb una espàtula molt a poc a poc de manera que les clares no ens baixin. Afegim el sobre de cuallada Royal.
  • Amb el cafè calent i barrejat amb el ron mullem els melindros d'un en un ( vigilant que quedin ben impregnats de cafe però sense que se'ns desfacin) i fem una primera capa de base en un motlle rectangular
  • Posem una capa de crema
  • A sobre hi tornem a posar una altra capa de melindros mullats i la tapem amb una altra de crema
  • Finalment repartim el cacao en pols amb l'ajuda d'un sedàs deixant-lo ben cobert i el reservem a la nevera fins al moment de menjar. Abans de treure'l a taula torneu a posar una capa de cacao perque l'anterior haurà quedat xupat per la crema. Recordeu que ha d'estar a la nevera un mínim de 6 hores perque quedi ben consistent.
Buon appetito ragazzi!!

il mio tiramisù

13 de novembre del 2011

Pastís de pastanaga



Moltes persones al sentir pastanaga es mostren reticents a voler-ne degustar un tros, jo n'era una d'elles, fins que un dia la meva mare em va demanar que li busqués alguna recepta i li fés un pastís per a ella. El resultat va ser sorprenent: la pastanaga dóna una esponjositat al pastís increïble i el gust és dolç, totalment diferent al que em podia imaginar. Us el recomano molt i us soprendreu del bò que és! Ah! jo no ho he fet però si mireu per internet veure que la majoria de receptes l'acompanyen amb una mena de crema de formatge... jo he preferit la xocolata...

Ingredients400 g de pastanaga ratllada petita
200 g de sucre moreno
200 g de farina
15 g de llevat (tipus Royal)
100 g mantega fosa
4 ous
Un grapat de nous
Una punta de cullereta de canyella en pols
Un pessic de sal
Preparació
  • Preparem el motlle, d'uns 22 cm de diàmetre, l'engreixem i enfarinem,
  • Preescalfem el forn a 200º
  • Amb l'ajuda d'un ganibet pelem, rasquem, les pastanagues. Les posem en el got del turmix i triturem  fins que quedi ben petita però sense fer pasta.
  • En un bol posem el sucre i la mantega fosa i barregem.
  • Anem afegint els ous, un a un.
  • Afegim la farina, el llevat, la canyella i el pessic de sal.
  • Incorporem la pastanaga i barregem. Afegim les nous que haurem partit a trosso i enfarinat per tal que no baixin al cul del motlle i amb l'espàtula dioenm unes voltes perquè s'integrin a la barreja.
  • Aboquem en el motlle que tenim preparat i enfornem durant uns 35-40 minuts. Passats 10 minuts podem baixar la temperatura a 180º.
  • Deixem refredar, desemmotllem i reservem.
    Podem acabar-lo decorant amb xocolata, amb una glassa de sucre llustre i llimona...

2 de novembre del 2011

Pastís de moniato


Pastís de moniato


Aquest any no he tingut temps de fer panellets...però per no perdre la tradició de celebrar una bona castanyada amb postres dolces vaig voler aprofitar uns quants moniatos que tenia per casa per provar una recepta de pastís de moniato que em va arribar a les mans. La recepta original el recomana acompanyar amb gelat de vainilla.. jo he preferit la meva estimada xocolata negra...
Ens va agradar tant que no va arribar al dia de la castanyada, que per cert vàrem celebrar a la casa de colònies les Tallades http://www.lestallades.com/ acompanyats de molts bons amics, us en deixaré unes imatges!

Ingredients
450g de moniato
110g de mantega
200g de sucre
120 ml de llet
2 ous
20g de maizena
canyella en pols
vainilla en pols

Preparació
  • Posar els moniatos al forn a 200ºC fins que estiguin ben cuits. Pelar-los i passar-los pel turmix fins que estiguin ben puré
  • En un bol barrejar el sucre amb els ous i la vainilla fins aconseguir una crema. Afegir-hi la mantega fosa i la llet i continuar remenant.
  • Afegir la maizena, el puré de moniato i una mica de canyella en pols i continuar remenant.
  • Untar un motlle no gaire alt amb mantega i farina (encamisar)
  • Forn prexalentat a 170º i posar-hi el pastis entre 35 i 40 minuts. Deixar refredar
  • A l'hora de servir-lo podeu desfer xocolata negra (nestle postres) i posar-la per sobre de cada tall.
És boníssim!!!!


la Maria Castanyera ens visita

Vista des de la nostra habitació
la decoració de fulles és del Martí