29 de gener del 2012

Pastís tres xocolates


Cada ocasió que se'm presenta per fer postres casolans intento fer una nova recepta. La d'avui està treta del bloc de la Gemma, la cuina de casa, però apareix en la majoria de blocs de cuina que estic consultant. És difícil saber qui el va penjar primer, però l'important n'és el resultat, i cal dir que de gust va quedar boníssim, però el tema presentació va ser una míca difícil ja que per quallar bé va necessitar moltes més hores de les que pensava i el primer tall va quedar desastrós. Per sort la nostra amiga i madrina dels meus fills, estava allà per fer-me costat i gaudir del bon gust de les xocolates. Llàstima que no es va poder emportar un tros per l'Alberto, n'hi dec un!

Ingredients:
150g de xocolata negra
150g de xocolata amb llet
150g de xocolata blanca
150g de sucre
750ml de nata per muntar
750ml de llet
3 sobres de quallada en pols Royal
un paquet de galetes Maria
60g de mantega
un rajolí de llet

Preparació:
  • Per fer la base: triturar tot el paquet de galetes. Afegir la mantega fosa, un rajolí de llet i barrejar bé amb una espàtula fins que quedi una massa ferma i homogènia. Estendre bé per tota la base d’un motlle desmuntable d’uns 26cm.
  • Posar en un cassó la xocolata negra trossejada, 75g de sucre, 250ml de llet, 250ml de nata, un sobre de quallada i escalfar sense que arribi a bullir (90º aproximadament) remenant bé perquè no s’enganxi la xocolata (com si féssim xocolata desfeta)i vigilant que no quedin grumolls de quallada. Abocar sobre la base de galetes. El procediment de cada capa és el mateix. Però les quantitats de sucre varien.
  •  Amb la xocolata amb llet posem 50g de sucre (la resta igual que abans). Abocar sobre la capa de xocolata negra amb compte perquè no es barregin. Es pot utilitzar una cullera de sopa per tal que la caiguda no sigui tant violenta i mescli les capes. La tercera capa de xocolata blanca es mescla amb 25g de sucre.
  • Posar a la nevera i deixar quallar bastantes hores abans ( mínim 12h).  Decorar al gust i servir fresqueta de la nevera.
Fresqueta i dolça, boníssima!


5 comentaris:

Gemma ha dit...

Tot un clàssic dels blogs de cuina que té l'èxit assegurat!
I jo trobo que et va quedar el tall perfecte! ;)

Núria ha dit...

eps Gemma! aquest tall està fet després de 48 hores de nevera.. el primer va ser despres de les 12 primeres hores i va ser un desastre. et vaig deixar un comentari en aquesta recepta del teu bloc per si sabies la solució al problema

mercè ha dit...

Aquest pastís et fa quedar molt be!. No sé quin pot haver estat el problema que comentes, segur que la Gemma t'ajudarà. La meva versió del pastís de 3 xocolates és una mica diferent perquè no és amb quallada sinó amb clares i nata muntades, tipus mousse.Una abraçada!

Lo Jordi ha dit...

Això té una pinta terrible!!! Ho haurem de probar.

Salut!!!

Joaquina ha dit...

Felicitats pel blog Núria !!!M´he inspirat en el teu pastís de tres xocolates pel repte de Destapant Cassoles. Salutacions,