22 de novembre del 2015

Pastissets de moniato



De la Festa de la Castanyada que vam celebrar junt amb altres famílies a la casa de colònies de les Tallades de Vilanova de Sau en van sobrar uns quants moniatos que em van donar perque fes algun postre. Per l'ocasió vaig triar uns pastissets de moniato que feia temp que em rondaven pel cap fer-los del bloc de la Gemma, la cuina de casa. Van quedar viciosament bons! I van servir de berenar familiar per la meva iaia, que ja te una edat, pero no renuncia mai a un postre de la seva néta.
aqui us deixo la recepta.
Els pastissets van farcits de confitura de moniato que ja tenia feta d'un dia abans ja que necessita refredar-se.

Ingredients:

Per la confitura de moniato:
400gr de moniato cuit al forn i pelat
200gr de sucre
100ml aigua
1 pell de llimona sencera (no ratllada)
1 polsim de canyella

Pels pastissets (10-12 unitats aproximadament)
300gr de farina
125ml oli d'oliva suau
25ml d'anis
60ml moscatell (jo no en tea i vaig usar vi de Banyuls que també és dolç)
Confitura de moniato
Sucre per arrebossar

Preparació:

Per la confitura de moniato:

  • Coure el moniato al forn, a 190°c fins que estiguin cuits i tous. Deixar refredar i pelar-los
  • Triturar els moniatos junt amb el sucre i l'aigua
  • Posar el puré en un cassó junt amb la pell de llimona i la canyella
  • Coure-ho a foc baix durant mitja hora i vigilar que s'ha d'anar remenant perque es pot enganxar
  • Deixar refredar

Per fer els pastissets:

  • Barrejar l'oli, l'anis i el vi i afegir-los a la farina
  • Barrejar bé i ammassar una mica fins que quedi una massa homogenia
  • Fer boletes amb la massa d'uns 40gr i estirar-les  amb la massa pastissera entre dos papers de forn
  • Posar una mica de confitura al mig de la massa estirada i doblegar el pastisset. Segellem la vora amb una forquilla
  • Els posem en una safata de forn coberta amb paper de forn i escalfem el forn a 180°c.
  • Coure els pastissets durant 30 minuts fins que estiguin daurats
  • Treure del forn i arrebossar-los amb sucre
Bon profit!


1 comentari:

Sussi Abel ha dit...

M'encanten els pastissets, hauré de tastar amb aquest farcit!!