16 de setembre del 2012

Xampú gourmant



Qui diu que la cervesa sempre s'ha de beure? Us presento un "divertimento" que m'he permès el luxe de fer per participar al primer dia de Cuina.cat el proper dia 22 de setembre  a la ciutat de Manlleu, una diada on la cervesa serà la protagonista. Per tal de no desentonar amb la línia del bloc,  he volgut convertir el "xampú" que tant ens ha salvat de la calor d'aquest estiu en un postre de cullera.. el Xampú gourmant! Tot i presentar-lo com a postre també us el recomano com a aperitiu o simplement com un caprici ja que la gelatina de cervesa amb l'escuma de llimona es mesclaran al vostre paladar convertint-se en un xampú ben dolç i fresc que us salvarà de la calor. Un consell, serviu-lo en una copa ben freda!

Ingredients per a 2 copes:

1/2 llauna de cervesa
1/2 llauna de llimonada
2 fulls de gelatina

Per l'escuma
1 llimona
1/2 sobre de gelatina de llimona
2 cullerades de iogurt natural
3 cullerades de sucre
3 clares d'ou

Preparació:
  • la gelatina de xampú sempre és millor preparar-la el dia anterior per assegurar-nos que queda ben fresqueta. 
  • Posem dos fulls de gelatina a estovar en aigua uns 5 minuts.
  • En un bol barregem la cervesa amb la llimonada i l'escalfem al microones
  • HI afegim els fulls de gelatina escorregudes i remenem
  • Qaun s'hagi refredat una mica ho posem en dos copes i a la nevera 
  • Pelem una llimona grossa i els seus gallons els posem al congelador
  • L'escuma l'hem de fer una hora abans de servir les copes: desfem mig sobre de gelatina de llimona ( en pols) en 50ml d'aigua bullent i hi afegim 100ml d'aigua freda i  muntem les clares a punt de neu ben fort. Tot seguit i de forma ràpida agafem els gallons de llimona congelats i els triturem junt amb les 3 cullerades de sucre, dos culleradetes de iogurt i 4 cullerades del preparat de gelatina de llimona que haviem fet ( en necessitem molt poca la justa per aglutinar bé les clares a punt de neu). Quan tinguem la mescla triturada ho batem junt amb les clares a punt de neu mb la batedora elèctrica per tal que quedi una escuma (és normal que les clares baixin però mantinguin l'aparença escumosa).
  • Muntatge: afegim 3 cullerades de la escuma en cadascuna de les copes de gelatina que tenim fredes de la nevera i ho guardem al congelador 1 hora fins a 5 minuts abans de servir.
i a gaudir de la frescor!

6 comentaris:

No tot són postres ha dit...

Uau, Núria, quina proposta més bona!!

PTNTS
Dolça

Visc a la Cuina ha dit...

S'han d'aprofitar les últimes calors, si més no per provar aquest "xampú"!

Catieu ha dit...

Quina proposta més original!!!! Em trec el barret. Molta sort al concurs!!!
Ptns

Núria ha dit...

Gracies, toti i que el q em fa sentir be es haver estat pensant com poder sorprendre'm a mi mateixa, pensava q no em quedava res de creativitat des de q vaig acabar l'EGB...

Gemma ha dit...

Ho trobo super original i elegant, unes postres de luxe per a adults total.
El maridatge de la cervesa i la llimona ha de quedar molt bo.

Tapa't de tapes ha dit...

Bona idea, Nuria! I feliç jornada amb la cervesa de Manlleu!!! Petons