5 de març del 2012

Cor de poma i maduixes

Ara que és temps de maduixots no em puc estar de comprar una safata plena d'aquests fruits vermells que enamoren però després? Cal menjar-los ràpid o es fan malbé en un tres i no res. Doncs per aprofitar els que em queden de l'última compra us presento una coca que fa temps que porto fent-la i la recepta de la qual, guardo en un paper arrugat i tot tacat d'una revista de puericultura. El resultat és una coca molt gustosa, espessa  i molt dolça degut a la mantega que porta que combina perfectament amb la poma i la maduixa. L'aportació de la maduixa és meva ja que la recepta original es presenta amb fruits vermells. Aqui la teniu:

Ingredients:
150g mantega sense sal
320g sucre
2 ous lleugerament batuts
250g de farina tamisada
20g de llevat en pols
160ml de crema de llet
1 culleradeta d'extracte de vainilla
2 pomes mitjanes o 1 poma gran
4 o 5 maduixots grossos
Sucre llustre
Preparació:
  • El motlle utilitzat pot ser de silicona o d'alumini. En aquest cas cal engreixar-lo amb mantega i a sobre posar-hi paper de cuinar. En el cas de silicona només l'he untat amb una mica d'oli.
  • Batre el sucre amb la manetga una mica fosa fins aconseguir una crema una mica esponjosa i ben lligada. Atenció: utilitzeu una bona batedora de varetes fortes perque la crema es espessa i us les pot deformar.
  • Afegir els ous d'un en un prèviament batuts. Continuar batent.
  • Afegir la farina tamisada, el llevat, la cema de llet i l'extracte de vainilla. Batre fins que tots els ingredients estiguin ben lligats.
  • El resultat és una massa espessa. Amb l'ajuda d'una espàtula exteneu  una part de la massa per dins el motlle ( més o menys d'un gruix d'uns 5mm)
  • Talleu les pomes a làmines fines i repartiu-les per sobre de la massa de manera uniforme
  • Cobrir les pomes amb la resta de la massa.
  • Feu els maduixots a làmines i repartiu-los per sobre de la massa pressionant-los lleugerament per tal que s'enfonsin una mica
  • Forn preescalfat a 180º.Una vegada calent fornegeu el pastís entre 40 i 50 minuts. La part e sobre del pastís ha de quedar rossa.
  • una vegada fred i desemmollat, repartir sucre llustre per sobre

Vigileu amb les porcions! Un de petita us deixarà ben tips!

6 comentaris:

Gemma ha dit...

m'encanten les coques que incorporen fruita, queden més meloses i gustoses, Boníssima per esmorzar!

Visc a la Cuina ha dit...

Una proposta perfecte per als de casa meva, molt bona combinació!

Anaïs ha dit...

Núria! Bufaaa!! l'he fet aquest migdia pels meus cunyats i la meva sogra i quasi no n'ha quedat gens!!! Està boníssima!!! hipercalòrica però boníssima!!! Que sàpigues que només faig que repartir el teu bloc per allà on vaig!! Cada pastís que faig i algú em pregunta com l'he fet, els passo l'adreça del teu bloc! ;P

Rebeca* ha dit...

Acabo d'arribar al teu blog, i veig que tens un dolços fantàstics. Aquest pastís m'agrada molt, ha d'estar boníssim, i a més és molt maco. Em quedo mirant les teves receptes.
Petons

Mònica Tarradellas ha dit...

Em sembla preciós i deu estar més que bo!!!

mercè ha dit...

Quina preciositat!, realment bonic, sembla de llibre noia!, t'has ben lluït, com sempre!una abraçada guapa!