23 de febrer del 2012

Coca de llardons i bunyols de quaresma

 
 
Coca de llardons
 
Bunyols de Quaresma (bunyols de vent)

Com heu passat el Carnestoltes? Us heu disfressat? Avui dimecres de cendra és l'inici de la quaresma, per tant, 40 dies per buscar receptes i preparar la Mona de Pasqua. Però abans vull fer un recull d'aquests dies de festa i aprofitaré per ajuntar dos receptes que hem fet a casa: la tradicional Coca de Llardons de Dijous Gras  i els Bunyols de Quaresma, que en aquesta ocasió els he fet de vent. Totes dos receptes han estat extretes del bloc de la Gemma Clofent, la Cuina de casa.  Com ja sabeu sóc mare de dos nens, per tant no puc evitar penjar una foto dels meus petits disfressats! la dels pares millor la guardo.

Coca de Llardons
Ingredients:
1 làmina de pasta de full
100g de llardons una mica picats
sucre
pinyons
1 ou
licor d’anís i canyella en pols

Preparació:
  • Estirar la làmina de pasta de full amb un corró, pintar-la amb una mica d’anís i espolsar-la amb canyella.
  • Dividir imaginàriament la làmina en tres parts longitdinals.
  •  Escampar per sobre la franja central la meitat dels llardons i sucre. Doblegar una banda sobre la franja central i xafar-la una mica amb el corró.
  • Tornar a posar anís, canyella, la resta de llardons i sucre.
  •  Tapar amb l’altra banda i tornar a xafar-la amb el corró. 
  • Pintar la coca amb l’ou batut i espolsar-la amb la resta del sucre i els pinyons. Coure la coca al forn a 190º fins que sigui daurada, uns 30 minuts.
Bunyols de Quaresma (bunyols de vent)
 
Ingredients: (per uns 40 bunyols petits)
125ml de llet
75g de farina
60g de mantega
3 ous
sal
anís sec
sucre

Preparació:
  • Posar la llet i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan la llet bulli i tota la mantega s’hagi fos, afegir d’un sol cop tota la farina tamisada i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del cassó.
  • Retirar la cassola del foc, afegir un ou i remenar amb espàtula fins que quedi homogeni. Afegir el segon ou. El tercer ou el batrem abans i l'anirem afegint a poc a poc perque depenent del tamany potser no caldrà posar-lo tot.La pasta no ha de quedar ni molt espessa ni massa líquida. Ha d'anar caient a poc a poc des de l cullera a la cassola.
  •  Fregir petites porcions de la pasta en oli calent, i millor fer-ho amb fregidora perque s'inflaran molt ràpid.
  • Quan estiguin, encara calents, mullar-los amb una mica d’anís sec i arrebossar-los amb sucre.
Bon profit!


I ara els meus petits...

5 comentaris:

Gemma ha dit...

Visca les tradicions, i tu has complert amb totes tres, je je je... Tant la coca com els bunyols m'encanten i molt més bons fets a casa que comprats ;)

mercè ha dit...

Igual que jo, amb la mestre Gemma Clofent hem après a fer els bunyols de vent!, jo vaig al.lucinar de tan be com van quedar i quan vaig conèixer la Gemma li vaig parlar ràpidament dels bunyols... Fa molta alegría!. Quina foto tan bonica la dels nens!, Carnestoltes no és una festa que m'agradi massa, però amb nens per casa és fantàstic!Una abraçada.

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Em quedo amb la fotos dels dos bitxos, que guapos estan! jejeje
Però ja que estic aquí m'enduc les receptes, que aquesta setmana m'he proposat fer bunyols! jeje
Petonets
Sandra

Judith ha dit...

els bunyols t'han quedat molt i molt bé! les receptes de la Gemma mai fallen, però els nens capten tota l'atenció!!!! estan guapíssims. Moltíssimes gràcies per participar a Memòries d'una cuinera. petonets

Coses de Llàbiro ha dit...

Jo també faig la coca de llardons de la Gemma i ens encanta.
Ja deus estar ben distreta amb els petits!;)
Petons i gràcies per participar al memòries.