2 de novembre del 2011

Pastís de moniato


Pastís de moniato


Aquest any no he tingut temps de fer panellets...però per no perdre la tradició de celebrar una bona castanyada amb postres dolces vaig voler aprofitar uns quants moniatos que tenia per casa per provar una recepta de pastís de moniato que em va arribar a les mans. La recepta original el recomana acompanyar amb gelat de vainilla.. jo he preferit la meva estimada xocolata negra...
Ens va agradar tant que no va arribar al dia de la castanyada, que per cert vàrem celebrar a la casa de colònies les Tallades http://www.lestallades.com/ acompanyats de molts bons amics, us en deixaré unes imatges!

Ingredients
450g de moniato
110g de mantega
200g de sucre
120 ml de llet
2 ous
20g de maizena
canyella en pols
vainilla en pols

Preparació
  • Posar els moniatos al forn a 200ºC fins que estiguin ben cuits. Pelar-los i passar-los pel turmix fins que estiguin ben puré
  • En un bol barrejar el sucre amb els ous i la vainilla fins aconseguir una crema. Afegir-hi la mantega fosa i la llet i continuar remenant.
  • Afegir la maizena, el puré de moniato i una mica de canyella en pols i continuar remenant.
  • Untar un motlle no gaire alt amb mantega i farina (encamisar)
  • Forn prexalentat a 170º i posar-hi el pastis entre 35 i 40 minuts. Deixar refredar
  • A l'hora de servir-lo podeu desfer xocolata negra (nestle postres) i posar-la per sobre de cada tall.
És boníssim!!!!


la Maria Castanyera ens visita

Vista des de la nostra habitació
la decoració de fulles és del Martí

2 comentaris:

Anaïs ha dit...

Quina pinta!!! Em sembla que el provaré amb els moniatos que m'han sobrat... aquest diumenge tinc dinar familiar a casa... podria ser una bona oportunitat... Gràcies per les teves receptes Núria!! Ah! i estàs genial vestida de castanyera!!!

Núria ha dit...

Merci!! Ja veuras q la textura q queda es semblant a un pastis de formatge, vigila a l 'hora de servir-lo al plat. Ja em diras q tal.