13 d’octubre de 2011

Tarta "Santa Creu"

Tarta Santa Creu

Avui dedico la recepta al Toni! Feia temps que ell em demanava una tarta Santiago ja que és un dels seus pastíssos preferits. Doncs bé, la setmana passada aprofitant que ell passava el matí fora em va fer il·lusió preparar-li una sopresa: la tarta Santa Creu. La recepta és la mateixa de la tarta Santiago però varío el dibuix de la creu per fer-hi l'escut del seu estimat Hospital de la Santa Creu de Barcelona (Seu actual de la biblioteca de Catalunya) ja que hi ha dedicat moltes hores d'estudi i part de la seva tesi. Ja us podeu imaginar com es va emocionar...
I parlant d'hospital, aprofito per deixar-vos un vídeo amb la notícia de les jornades europees de patrimoni on el Toni va fer una visita guiada de l'hospital del seu poble, l'Hospitalet de l'Infant.




Enllaç per veure la notícia del Toni fent la visita guiada (per a qui interessi) vídeo Toni

Ja veieu que avui he dedicat la recepta al Toni!

Ingredients
  • 4 ous
  • 200g d’ametlla en pols
  • 200g de sucre
  • 1 llimona
Preparació:
  • Separar els rovells de les clares. Barrejar (amb una espàtula bastanta estona, si ho feu amb batedora us la carregareu perque queda una massa molt espessa) els rovells amb el sucre, la pell de la llimona ratllada i l’ametlla en pols.
  • Muntar les clares a punt de neu i afegir-les amb compte per tal que no s’abaixin. Abocar la mescla en un motlle de 24cm untat amb mantega i farina.
  • Coure la tarta a 180º durant 25 minuts-30 minuts-
  • Opcionalment, espolsar per sobre sucre en pols per marcar la creu de Santiago o el dibuix preferit
  • acompanyeu el pastís amb una copeta de moscatell o vi ranci

1 comentari:

Dolors ha dit...

Quina imatge més maca! Jo he fet una variant substituint la pell de llimona per taronja i l' ametlla mòlta per coco ratllat. Per acompanyar, una copeta de "Par", ví de taronja. Està clar que això ja no és ni pastís de Santiago ni de la Santa Creu, però si us agrada el coco, està molt bó també.