11 d’octubre de 2011

Magdalenes o "muffins"



 
Les nostres magdalenes

Qui no coneixes una recepta de magdalenes o muffins? en corren moltíssimes i segur que totes boníssimes. A més les magdalenes són una porta oberta a la creativitat  ja que se'n poden fer de molt tipus: xocolata, pinyons, de poma, coco... això ja es feina vostra! La recepta que us presento la vaig treure del facebook d'una amiga ja que gràcies a la seva ràpida preparació en podem gaudir quasi cada setmana i aixi tenim esmorzars i berenars assegurats, i fins i tot el Martí fa de pastisser perque no tenen gens de dificultat. El meu toc personal és que les elaboro amb sucre morè i ens agraden més. Ahir a la tarda  les vaig fer de panses, xocolata i les preferides del Martí... de colors!! Els motlles utilitzats són de silicona que van molt bé, però també es poden fer amb els típics papers. L'oli de girasol és el que les fa ser esponjoses, si un dia les feu amb oli d'oliva us quedaran més seques.

Ingredients (per unes 12 magdalenes)

1 ou sencer
100 g sucre ( blanc o morè, al vostre gust)
Pell de llimona
85 g de llet   (equival a 1/2 vas)
85 g d'oli de girasol (1/2 vas)
135 g de farina
1/2 sobre de llevat

Preparació

  • Batem l'ou sencer amb el sucre i mica de pell de llimona raspada, fins aconseguir una crema.
  • Afegim la llet i l'oli i continuem batent.
  • A continuació la farina ( no cal que estigui tamisada) i el llevat, batem.
  • Preparem motlles de magdalenes en una safata i els omplim 3/4 (compte no us passeu perque a dins del forn pujaran)
  • Posem la safata amb els motlles 15 minuts dins la nevera (pas important!)
  • Escalfem el forn per dalt i per baix a 180º
  • Quant treiem la safata de la nevera ja podem posar els ingredients que triem per sobre de cada magdalena: panses, pinyons, boletes de colors... Si voleu magdalenes farcides de xocolta podeu comprar les virutes que venen al super i enfonsar-les una mica, també es pot fer amb trossos de xocolata i els feu enfonsar una mica.
  • Quan el forn estigui calent les poseu a dins 20 minuts-25 minuts fins que les veieu rosses.
A menjar!



11 comentaris:

Anna ha dit...

joder núria!
ets una artistaaaaaa

Olaya ha dit...

Crec que tinc tots els ingredients, així que demà mateix les intento fer.
Ja et contaré que tal m'han quedat.

Antoni Conejo ha dit...

Aquesta és la meua Núria!

Núria ha dit...

Perfecte Olaya! si els hi fas una foto la penjaré al bloc!
petons

maite ha dit...

quina bona pinta!!!

Anaïs ha dit...

Jo també les faig amb sucre morè! Queden molt bones. I un dia també hi vaig afegir una mica de mel i li va donar un toc força bo!
Provaré la teva recepta, això de posar-les a la nevera és per fer pujar la llevadura?

Dolors ha dit...

Que xules! I aquests papers de colors tant divertits, on els compres?

Núria ha dit...

Hola Dolors, no són papers, són motlles de silicona per a muffins de la marca Lekue, tens l'enllaç des de la secció temples del dolç on diu " motlles silicona". Van de conya. Els pots trobar en alguna Casa Viva (potser al carrer Vallespir o carretera de Sants) o sinó segur que ho tenen a L'Illa diagobal a la botiga de Gadgets (al soterrani)

Núria ha dit...

Anaïs, sí, l'estona a al nevera és pel llevat i la pasta quedi més lligada. D'aquesta manera quan hi afegeixis panses no cauran directament a baix.fes-ne i envia'm alguna foto que la penjaré al bloc!

Dolors ha dit...

Aaah, d' acord. Es que me dejao las gafas del cerca... Gràcies!

Elisenda ha dit...

Perquè poses la pasta a la nevera?