10 d’octubre de 2011

Brisa farcida amb crema de xocolata



Avui us penjo la recepta d'un pastís que només l'he fet una vegada però que va quedar boníssim, tant ,que el meu sogre que no és gens de dolç li va encantar! Pasta brisa farcida de xocolata
Surt del tradicional pa de pessic i la seva elaboració és una mica laboriosa, i pastifosa, però els resultats en mereixeran els esforços. Us apuntaré la recepta de la pasta brisa, però si ho voleu simplificar i fer-la amb menys temps i menys brutícia, podeu comprar-la al super.
Bon profit!

Ingredients

Per la pasta brisa
250 g farina
150 g sucre
150 g mantega
1 ou sencer
1 rovell ( la clara l'aprofitarem després)
una pessic de sal

Pel farcit de xocolata
100 g sucre
150 g xocolata negra (Nestle postres va perfecte)
50 g farina
1/2 l de llet
2 ous
1 clara (la que ens ha sobrat de la pasta brisa)
50 g mantega
una mica de pols de vainilla (si en teniu)

Preparació

Per la pasta
  • Poseu 250 g de farina sobre el marbre, formant un clot (com si fos un volcà). A dins del clot poseu-hi un ou sencer i un rovell (primer els haureu batut en un plat). Pasteu-ho bé amb les mans.
  • Afegiu-hi 150 g de sucre i després 150 g de mantega tova (que no estigui líquida del microones)
  • Amaceu bé la pasta uns minuts fent una bola.Deixeu-la reposar 1 hora en un lloc fresc.
  • Estireu la pasta amb l'ajuda d'un corró  enfarinat (o ampolla de vidre en el meu cas, ho tinc pendent per la carta als reis) .
  • Agafeu un motlle rodó (uns 20 cm, o si teniu el típic de quiche va bé) i no gaire alt (penseu que és un pastís que no puja, ja ho veieu a les fotos) i l'unteu amb mantega. Folreu el motlle amb la pasta i en punxeu el fons amb una forquilla.
Per la crema
  • En una olla poseu els 2 rovells i 100 g de sucre i bateu-ho fins aconseguir una crema escumosa.
  • Ratlleu la xocolata i l'afegiu a la mescla (això vol una mica de paciència) Barregeu bé i si teniu pols de vainilla n'hi poseu una mica.
  • Afegiu 50 g de farina i torneu a barrejar. Poc a poc aneu afegint la llet.
  • Poseu l'olla a foc fluix i aneu remenant sempre fins que s'espesseixi. No ha de bullir.
  • Treieu del foc i hi poseu 50 g de mantega. Deixeu que es refredi.
  • Feu les 3 clares ( les2 dels ous de la crema i la que ens havia sobrat de la pasta brisa) a punt de neu. Ha de ser un punt de neu fort, de textura quasi com la nata.  De seguida que la tingueu muntada l'afegiu a l'olla amb la crema una mica freda. Atenció: no feu primer les clares a punt de neu i despres espereu a que es refredi la crema ja que amb el temps d'espera les clares baixaran i no us valdran.
  • Poseu la crema dins el motlle que havíem folrat amb la pasta brisa i li cargoleu una mica les vores.
  • El forn ha d'estar calent a 200º. El temps de cocció d'uns 40 a 60 minuts
Animeu-vos a fer-lo, val la pena!

3 comentaris:

maite ha dit...

bua nena!!! quina pinta!!! jo tampoc sóc de dols... però em moro per provar-los!!!

Anaïs ha dit...

Núria!!
No sabia que tenies tanta afició per les postres! Ja veig que t'has iniciat fa poquet en la blogosfera! Nosaltres també en tenim un, de quan vam marxar a Alaska...jejeje... però ara el tinc una mica abandonat.
Ja aniré mirant les receptes que hi penges... que a mi també m'encanta fer pastissos!
Un petó!

Núria ha dit...

Gràcies AnaÏs, si que m'agrada si! Es poden unir els blogs?