15 d’octubre de 2011

Pastís de poma

Pastís de poma


Aqui teniu un altre pastís molt tradicional del que n'existeixen un munt de receptes: amb pasta brisa, amb coca, en forma de tartaleta, amb compota de poma... Aquest cap de setmana veuré a la meva àvia i li vull fer les postres; com que té la boca sensible li he volgut triar un pastís tou (tipus pastís de formatge), suau i de poma. Ja us avanço que acompanyat amb una mica de nata guanyarà molt més ja que no és un pastís gaire dolç. Espero que sigui un èxit, ja us ho diré!

Ingredients

4 pomes
4 ous sencers
3 iogurts naturals
La pell d'una llimona
300 g sucre
5 g (una culleradeta) de llevat
100 g farina
1 copeta de ron

Preparació
  • En un bol gran, barrejar els ous batuts  amb el sucre, els iogurts, el llevat i la pela de la llimona. Batre.
  • Afegir la  farina tamissada a poc a poc fins aconseguir una pasta ben lligada
  • Tirar una copeta de ron i les pomes pelades i tallades a trossets (daus prims). Remenar.
  • Utilitzar un motlle demontable, untar-lo amb mantega i farina ( si és de silicona no caldrà!) i tirar-hi  la pasta
  • Forn calent a 180º. ES deixa dins el forn uns 45 minuts.
  • Preparem un almívar amb sucre i aigua a parts iguals.
  • Quan comenci a enrossir es comprova si està ben cuit amb un punxó.
  • Una vegada tret del forn es pinta de seguida amb l'almívar i es deixa refredar.
  • Desenmotllar.
  • Servir acomPanyat d'una mica de nata (opcional)
Bon profit!

1 comentari:

Núria ha dit...

Boníssim, amb aquest pastís la meva àvia ja m'ha adjudicat les postres de Nadal, caldrà treballar-hi. Us recomano menjarl-lo fresquet de la nevera, ens va agradar més!