29 de novembre de 2011

Pastís Malibú: coco i pinya




Continuo fascinada amb l'ús de la gelatina a la reposteria, aquesta vegada el coco i la pinya en són els protagonistes. La recepta l'he tret del blog  de la Gemma a http://www.cuines.cat/  el qual li he reinventat el nom i li poso pastís Malibú i com a variant de la recepta original li he afegit suc de pinya a la gelatina per donar-li un toc de color groc. No m'he atrevit a posar-li alcohol perque encara estic amb la lactància materna, però de seguida que pugui l'hi afegiré malibú! o gelatina feta amb ginebra!
Avís: si no ets un gran amant del coco deixa el pastís per els altres perque el gust del coco és molt intens!!
Aqui en teniu la recepta.

Ingredients:

1 llauna de pinya en almívar
100g de sucre
100g de coco ratllat
200ml de nata líquida per muntar
4 fulls de gelatina

Per la base:
150g de galetes Maria
80g de mantega
1 cullerada de sucre

Per la decoració:
3 fulles de gelatina
rodanxes de pinya
almívar de la pinya
suc de pinya
cireres confitades

Preparació:
  • Fer la base de galetes: barrejar les galetes esmicolades, el sucre i la mantega fosa i fer una pasta amb l'ajuda d'una espàtula. Repartir-ho sobre d'un motlle desmontable.Coure-ho 10 minuts al forn a 180º.
  • Triturar 5 anelles de pinya i el sucre amb el túrmix i afegir el coco ratllat.
  • Remullar la gelatina amb aigua freda.
  • Muntar la nata i afegir-la amb compte a la barreja, remenar amb l'espàtula
  • Abocar la mescla sobre la base de galetes i reservar a la nevera fins el moment de servir.
  • Desenmotllar a poc a poc
Per decorar, preparar 3 fulles de gelatina  estovades amb aigua i barrejar-les dins una cassola al foc amb la resta de l’almívar i una mica de suc de pinya i abocar per sobre el pastís un cop aquest hagi quallat. Podeu fer la gelatina amb alcohol i serà com un cubata de malibú!Amb trossos de pinya podeu decorar i amb cireres (afegiu-les a lúltim moment abans des ervir o us tenyiran de vermell la gelatina) donareu un toc de color que quedarà molt bonic!