13 de desembre del 2011

Pasta de full amb crema de mascarpone i fruita


Fa dies que us dec unes quantes receptes, començaré publicant aquest postre de Pasta de full amb crema de mascarpone i fruita que vaig portar a casa la meva mare fa uns dies. Era la primera vegada que cuinava pasta de full (comprada, ja que feta a casa és molt laboriosa, algun dia la faré) i em va encantar el ràpid que puja al forn. Sabent que el Toni no es gaire amant de la crema d'ou vaig trobar aquesta recepta de la Mercè de cuina per llaminers que combina el mascarpone amb la pera. Jo vaig voler afegir-li kiwi pr donar-li més color i a la vegada afegir-hi un nou sabor. És un postre que el millor es fer-lo i menjar-lo de seguida ja que la pasta de full s'estova i la crema de mascarpone es va desfent.

Ingredients:

1 paquet de massa de pasta de full (he fet servir la cocinera)
225 g de formatge mascarpone
50 g de sucre
1 ou
peres (que sigui d'una varietat sucosa) i kiwis
una mica de mermelada d'albercoc o préssec

Preparació:
  • Preparar la pasta de full seguint les indicacions que trobareu al paquet. Li heu de donar una forma rectangular i amb trossos de pasta heu de formar unes tires i posar-les com a segona capa només en els costat per tal de formar unes parets.
  • Abans de posar-la al forn l'heu de pintar amb el rovell d'un ou.
  • Coure la pasta de full el temps que us digui les indicacions del paquet
  • Per fer la crema: barrejar el rovell amb la meitat del sucre i el mascarpone fins aconseguir una pasta cremosa.
  • Es bat la clara a punt de neu amb la resta del sucre i s'incorpora a la mescla anterior, tot remenant amb cura per tal que no es desmunti.
  • Quan la pasta de full ja està freda, al damunt s'hi col·loca la crema de mascarpones amb l'ajuda d'una màniga pastissera.
  • Cobrir la crema amb  làmines fines de peres i kiwis. I per donar una mica de brillantor, es pinten amb una mica de melmelada d'albercoc o préssec diluïda amb aigua.
  • No guardeu el pastís a la nevera perque s'estovarà, conserveu-lo en algun lloc fresc.