15 de desembre de 2011

Mousse de taronja amarga amb glaça de xocolata

Per molts anys Toni!


El passat 4 de desembre el Toni va fer 39 anys! Es mereixia un bon pasyís i li vaig fer triar dos ingredients que van ser taronja i xocolata. El pastís creat va ser un Mousse de taronja amarga amb glaça de xocolata negra. Per molts anys Toni!
Ja us podeu imaginar que va volar...Vaig combinar tres receptes diferents extretes de 3 blogs:: el pa de pessic de xocolata està extret de la cuina per a llaminers, el mousse de taronja del blog Escacicuina, i la glaça de xocolata del blog la cuina de casa.
Recordeu que és un pastís que s'ha d'elaborar  amb un mínim de 24 hores d'antel·lació

Ingrdients:

Per la base de pa de pessic:
2 ous
40g farina
40g sucre
25g cacau en pols

Per la mousse de taronja:
300ml de nata per muntar
250ml de llet
300g de melmelada de taronja amarga
70g de sucre
5 fulls de gelatina

Per la glaça de xocolata:
66g d’aigua mineral
480g de sucre
320g de nata per muntar
100g de cacau en pols
3 i ½ fulles de gelatina

Preparació:

Pel pa de pessic de xocolata:
  • Batre els ous amb el sucre fins que quedi una mescla blanquinosa i espumosa.
  • S'afegeix la farina tamisada i el cacau en pols. Remenar a poc a poc
  • En un motlle desmuntable d'uns 23 cm s'hi afegeix la massa repartint-la uniformement
  • Forn preescalfat a 180€ i coure'l durant 10 minuts.
Per fer la mousse:

  • Posar un cassó al foc amb la llet, el sucre i la melmelada, quan aquesta és ben dissolta traiem el cassó del foc-
  • Passem la batedora, seguidament dissolem la gelatina  (prèviament hidratada)i deixem refredar.
  • Muntar la nata i afegir la barreja de llet, melmelada i sucre.
  • Afegim la mescla sobre el pa de pessic refredat i ho posem a la nevera.
Per fer la glaça de xocolata ( quan la mousse ja hagi tingut les seves 12 hores de nevera)
  • Hidratar la gelatina en aigua freda.
  • En una cassó, posar a bullir l’aigua, el sucre i la nata. Quan bulli, apartar del foc, afegir el cacau amarg i remenar bé, si cal utilitzeu un turmix a baixa potencia.
  • Escórrer la gelatina i dissoldre-la en la barreja anterior.
  • Deixar refredar una mica i afegir-la sobre de la mousse freda  i reservar-la a la nevera fins a l'hora de servir.
  • Quan la glaça estigui freda i brillant podeu decorar-la.  Jo vaig optar per fondre xocolata de colors i amb una mànega especial per a xocolata fer formes.
Bon profit!



2 comentaris:

Anaïs ha dit...

Nena! Et superes cada dia...
Aquest dissabte celebrem l'aniversari de la sogra i li vull fer un pastís, ara miraré a veure quin puc fer... però potser el púding de xocolata i poma... són dos ingredients que li agraden molt!
Tu vés publicant receptes... a aquest ritme tindras un receptari immens... vigila no vingui algun editor i decideixi fer-ne un llibre!

Núria ha dit...

Merci! Pero les receptes no són pas meves, les agafo de varis blogs que conec! El puding es bonissim i molt i molt dolç! A mi m'agrada escollir la recepta en funció de a qui li haig de fer el detall, llavors busco i busco entre blogs i aprenc un munt de coses que m'agrada compartir amb les meves amistats,.Ja em diras com t'ha quedat i si fas modificacions escriu-me-les per provar-les! Petonets i bon profit!