21 de desembre del 2011

Galetes nadalenques




Amb la recepta d'avui aprofito per desitjar-vos unes MOLT BONES FESTES!
Últimament les galetes de Nadal estan molt de moda, etsan publicades a les majories de blogs i a les botigues trobes gran diversitat de motlles per fer-ne. He agafat la recepta del blog Cuina per llaminers i els  motlles utilitzats són de la botiga Farinetes del forn Baltà, ubicada a la carretera de Sants, un vici de botiga. Cal comentar-vos, per als interessats que si us feu memebres del seu facebook rebreu informació de jornades on ensenyen a fer receptes, i ´si teniu fills, a partir de 2 anys ja poden fer els tallers de pastisseria al local del carrer Galileu. Aquestes vacances el Martí s'hi estrenarà fent un tortell de Reis i el briox de la Llufa dels Sants Innocents, us deixo la seva web http://www.farinabalta.cat/
Gaudiu del menjar d'aquestes festes!

Ingredients: (per a unes 50 galetes)
250 g de mantega a temperatura ambient
250 g de sucre glaç
1 ou gran a temperatura ambient o 2 de petits
650 g de farina tamisada
2-3 cullerades soperes de llet
2 cullerades petites d'essència de vainilla (o la que preferiu)

Per la glaça reial:
2 clares d'ou
Sucre llustre
suc de llimona
  • Batre la mantega i el sucre fins a tenir una crema molt suau.
  • Incorporar l'ou previament batut lleugerament i batre
  • afegir l'essència
  • Incorporar molt a poc a poc la farina tamisa i anar remenant amb l'espàtula, fins a tenir una massa  engrunada i poc lligada.
  • Afegir les cullerades de llet, d'una en una, fins que la massa no s'enganxi
  • Formar una bola amb les mans, dividir-la en 4 trossos i embolicar-les amb papaer film.
  • Deixar la massa en repòs a la nevera, millor d'un dia per altre, fins que quedi dura.
  • A l'hora de fer les galetes s'ha de treure la massa de la nevera unes hores abans perque perdi la duresa.
  • Sobre un paper de forn, prèviament untat, s'extén una porció de massa amb l'ajuda del corró fins formar una superfície de 0.3-0.4 cm de gruix. Amb els talla-galetes es van tallant les diferents formes.
  • Es transfereix el paper de forn amb les galetes tallades al damunt d'una safata de forn i s'enfornen, dins el forn prèviament escalfat, durant 8-12 minuts (depenent del gruix de les galetes i del forn) a 180ºC (350ºF). Es deixen refredar a temperatura ambient. Us recomano una superfície antiadherent de silicona que subsitueix el paper de forn untat i va de conya! El venen a Farinetes del Baltà
  • Un cop fredes es guarden dins un recipient hermètic.
  • les podeu consumir tal qual o les podeu decorar amb la glaça reial
  • Per decorar: en un bol es  tiren les clares d'ou i amb les varetes es munten a punt de neu (sense que quedin resseques). I de forma gradual, es va afegint el sucre llustre de mica en mica i el suc de llimona.
  • Posar la barreja a dins una manega pastissera  i decorar.
Bon Nadal!

1 comentari:

mercè ha dit...

Quin bloc i quines galetones!. La glassa reial no és gens fàcil de fer, i a tú t'ha quedat perfecte!. Per cert, uns fills i una felicitació preciosa! Fins dijous!