3 de gener del 2012

Mousse de torró de xixona amb sorpresa

Estem a la recta final de les festes, només queda esperar l'arribada dels Reis dels quals ja els hi tinc feta una llista de "gadgets" de cuina que tinc ganes d'estrenar. Aquest Nadal ha sigut el primer que hem celebrat a casa nostra, això vol dir que ens va tocar pensar menú de Nadal, comprar-lo, fer-lo.. però ens vàrem sortir prou ben parats. Aquest va ser el menú:

Entrants freds: canapes estrella, broquetes de gambes i pinya, rollets de salmó farcits de formatge fresc i nous, amanida de Nadal.
Entrants calents: voulvants de mascarpone i xampinyons, pastes salades, cloïsses a la marinera
Copa de brou de Nadal amb broqueta de galets i pilotetes
                                                        Rodó de porc empanat amb pasta de full
                                                     i compota de poma

                                             i de postre...

       Copa de mousse de xixona amb sorpresa de xocolata


La recepta la vaig treure del bloc de la Gemma Clofent, la Cuina de casa, i és la següent:

Ingredients (per unes 6 copes)

300g de torró de Xixona
250ml de nata per muntar
100ml de llet
30g de sucre
3 fulles de gelatina
3 ous
1/2 copa de conyac
1 natilla de xocolata

Preparació:
  • Posar en remull la gelatina en aigua freda.
  • Separar els rovelles de les clares.
  • Batre els rovells amb el sucre fins a blanquejar.
  •  Escalfar la llet, abocar-la sobre els rovells i tornar-ho al foc fins que comenci a espessir, a uns 82º
  • Afegir la gelatina escorreguda i dissoldre-la bé.
  • Afegir el conyac, el torró trossejat i triturar-ho amb el túrmix fins que quedi ben fi. Deixar refredar una mica.
  • Semi muntar la nata i afegir-la amb compte a la mescla del torró.
  • Muntar les clares a punt de neu i afegir-les suaument a la barreja remenant de dalt a baix molt a poc a poc.
  • Omplir les copes amb la mousse fins a la meitat, posar una cullerada de natilla a dins i acabar-les d’omplir amb la mousse, procurant que no es vegi la xocolata.
  • Reservar a la nevera fins que qualli, decorar i servir ben fresqueta de nevera amb la decoració que desitgeu.
De fora poden semblar embafadores però baixen en un no res, són boníssimes!



3 comentaris:

Anna ha dit...

L'any que ve, el nadal a casa teva! Je, je, je...

mercè ha dit...

Déu n'hi dó quin àpat tan complet!. Ja m'agradaria un bocinet de cada... La mousse, dono fe que queda mooooolt suau, i com tots els postres de la Gemma, una garantía d'èxit!.
(Nuria, m'agradaria poder enviar-te un correu privat però no hi accedeixo, només et volia comentar que des de dimecres 11 ja no treballo a la botiga ni als cursos. No ens hem posat dacord i hem decidit deixar-ho. Ha estat un comiat amistós i sense problemes. Volia que ho sabessis per mi, perquè m'has arribat més que com a una "clienta" i volia tenir aquesta petita consideració. Ens veiem pel barri i espero sincerament poguem parlar i compartir moltes coses. Crec que ets d'aquelles persones que cal tenir en compte!).Una abraçada!

Núria ha dit...

Mercè! T'he escrit al teu blog el meu mail. crec que has fet bé, si t'ho pots permetre, treballar a malgust no val la pena, i has sigut sincera amb tu i amb l'altra part. Ja saps que seguiré el teu blog! Si saps de cursos , tallers , trobades..no dubtis a dir-m'ho! Per altra banda també m'agradaria veure't per Barrufet! No se si tindrem la sort d'entrar-hi.. T'agraeixo molt les teves paraules, ens has marcat amb el tema pastisseria, pero sobretot per la teva amabilitat, aproximació, simpatia i carinyo. et tenim molt present cada vegada que cuinem els dos. Fins ben avait!