25 de gener del 2012

Coca "marbre" de xocolata


Tornem a començar el curs i la feina, per tant cal tenir bons esmorzar i berenars preparats per agafar forces per tota la setmana ( però us asseguro que no dura ni 3 dies fora de la panxa). Us proposo una altra recepta de la Mercè de Destapant cassoles, ella l'anomena coca bicolor, a mi m'agrada dir-li coca marbre ja que els jocs de colors i formes que crea la xocolata m'ho recorda. Ella utilitza 25 gr de cacau, jo he aprofitat xocolata nestle postre que tenia.
A gaudir-la!

Ingredients:
250 de mantega
250 de sucre
325 de farina
4 ous
175 de llet
100 gr de xocolata nestle postre
uns 10 gr de cacau pur
2 culleradetes de cafè, de llevat
essència de vainilla
Preparació:
  • Barregem el sucre i la mantega que estarà a temperatura ambient quasi tirant a líquida, amb les varilles elèctriques fins aconseguir una crema
  • Afegir la llet i els rovells a poc a poc
  • Barrejar el llevat amb la farina i amb un tamisador abocar-la sobre la crema barrejant de mica en mica
  • Muntar les clares a punt de neu i afegir-les a la massa fins que quedin ben integrades
  • Dividir la massa en dues parts i incorporar la xocolata que haurem desfet prèviament al microones junt amb el cacau dissolt en una mica d'aigua i a  l'altra part li tirem una mica d'essència de vainilla
  • Untar amb mantega un motlle de cake i abocar les masses en capes alternant els colors.
  • Preescalfar el forn a 180º i enfornar el pastís uns 45-50 minuts
  • Deixar refredar i desenmotllar.
Boníssima!
els amics de Cal Fuguet de la Cerdanya s'han animat a fer-lo...

...i mireu quin resultat! quina pinta!

Cal Fuguet és una casa rural amb apartaments situats a Urtx, al cor de la Cerdanya... consulteu aquest link  no calen comentaris veient les fantàstiques fotos del lloc i els seus voltants!! ah!! i no cal parlar de la bonaa collida que tindreu, 100% recomanable! a nosaltres ens hi veuran una vegada arribi el bon temps!!
feu clic  aqui

4 comentaris:

Gemma ha dit...

M'encanta l'efecte marbrejat, t'ha quedat senacional.
Un tall d'aquesta coca és el millor esmorzar del món ;)

mercè ha dit...

Ei quina bona pinta Nuria!, realment bonica, no m'extranya que no duri res...Una abraçada! (per cert, una colla de blocaires de Sants, que en som una colla hem fet ja alguna trobada.Et passo una direcció de correu on ens comuniquem tots per si vols dir la teva. Intentarem organitzar una propera trobada on m'agradaria molt que vinguessis. Parlem.: blocairessants@googlegroups.com)

Visc a la Cuina ha dit...

Jo també la vull provar!!!

Anònim ha dit...

Hola, l'he fet unes quantes vegades i amb variacions.
En lloc de xocolata negra, amb blanca o mig i mig de cadascuna.
En lloc de mantequilla la faig amb margarina i queda molt més lleugera.
Sigui com sigui un encert cada vegada.