23 de novembre de 2011

Pastís de plàtan i iogurt



Aquest és el primer pastís amb el que m'estreno amb l'ús de la gelatina. I quina meravella! permet fer presentacions xulíssimes com la d'aquest pastís que juga amb 3 capes de colors: galetes, plàtan i iogurt. Si la imatge del pastís és xula imagineu-vos el gust que té: boníssim!!!
És un pastís fred però l'heu de fer amb bastant temps d'antel·lació ja que cada capa de gelatina vol les seves hores de nevera.. paciència, s'ho mereix!!!Millor feu-lo el dia abans.
La recepta original diu de fer la base amb galetes Maria, a mi em sobraven melindros dels durs i ensucrats del Tiramisù i com que ja eren dolços vaig  triar uns iogurts naturals (no ensucrats) per no passar-me d'excés de dolç.

Ingredients
Per la base:
  • 150g de melindros durs com els del Tiramisù (o galetes Maria)
  • 80g de mantega
  • 1 cullerada de sucre
Pel farcit:
  • 5 cullerades de sucre
  • 2 cullerades d’aigua
  • 2 plàtans grossos ( o més si es vol molt gust de plàtan) 
  • 5 fulles de gelatina
  • 3 iogurts naturals
  • 100ml de nata líquida per muntar
Per la cobertura:
  • 4 cullerades de sucre
  • 100ml de llet
  • 2 iogurts naturals
  • 3 fulles de gelatina
Preparació
  • Fem la base amb les galetes triturades, la mantega i el sucre ( ha de quedar una pasta espessa). Repartir-la al motlle (millor desmuntable) i coure-la 10 minuts al forn a 180º.
  • Pel farcit, fer un caramel amb el sucre i l’aigua. Quan sigui ros, afegir el plàtan a rodanxes i coure’l 5 minuts. Afegir la nata líquida i portar a ebullició. Treure del foc i triturar amb el túrmix. Afegir la gelatina ( que abans haurem estovat amb aigua freda ), remenar i deixar refredar una mica. Afegir els iogurts, remenar bé i abocar sobre la base de galeta. Reservar a la nevera un parell d’hores.
  • Per la cobertura, escalfar la llet, afegir el sucre i la gelatina estovada amb aigua. Deixar refredar una mica, afegir els iogurts i abocar sobre la capa de plàtan. Deixar a la nevera fins el moment de servir.
  • Abans de servir a taula podeu decorad el pastis amb xocolata negra ja que el fred fa que quedi dura al moment, també podeu optar per decorar-lo amb fruita o xurrets de xocolata.
A gaudir-lo!