18 de novembre del 2011

Copa de xocolata i nata



Aquesta és la primera recepta que penjo que no és un pastís! Visca! Dissabte ens va visitar la meva cosina Joana, i vist que ella no és de menjar en quantitat vaig decidir fer unes copes de xocolata que baixen més ràpid! La veritat és que ens n'haguessim menjat un parell per barba!! Us les recomano molt, són ràpides, fàcils i econòmiques!

Ingredients:

120g de xocolata fondant Nestle Postres
3 cullerades de whisky (o un raig directament, depenent del gust que li vulgueu donar). També es pot fer amb rona o cointreau...
60g de mantega
3 ous
2 cullerades de sucre

Preparació:
  • Fondre la xocolata ( a trossos) al bany maria.
  • Retirar-la del foc i afegir progressivament la mantega tova i el licor (el que hagueu triat. Jo ho vaig fer amb whisky)
  • Separeu les clares dels rovells. Bateu els rovells en un plat i afegir-los a la xocolata fosa barrejant amb força amb unes varilles.
  • Batre les clares i el sucre a punt de neu. Incorporeu-les poc a poc i suaument a la barreja de xocolata per evitar que baixin.
  • Servir la crema en copes i posar-les a la nevera com mínim unes 3 hores.
  • (abans de servir a taula) La decoració és de nata muntada ATO i conguito de xocolata, fideuets, virutes... el que vulgueu!
I a llepar-se els morros!