Que té Itàlia a més a més del millor art, llengüa, ciutats, pasta, cafè..??? Il tiramisù!!! Corren moltes receptes amb varietats, a mi, com els italians, m'agrada fer el de la meva Mamma, i si el fa ella encara el gaudeixo més! A més en comptes del tradicional Amaretto o vi de Marsala, hi posa ron que és més fàcil de trobar als supermercats del nostre barri i queda molt bò. Us n'apunto la recepta i afegeixo unes fotos de l'últim que vaig fer pels nostres amics de Vilafranca. Ah! sempre quedarà molt més bò si el prepareu el dia abans!
Buon appetito!!
Ingredients:
3 ous
3 cullerades de sucre
1 tarrina de mascarpone de 250g
1 sobre de cuallada Royal
2 tassetes de cafè
1 tasseta de ron
1 paquet de melindros durs
Cacao en pols
Preparació:
- Separem les clares dels rovells
- Batem els tres rovells amb les tres cullerades de sucre
- Afegim la terrina de mascarpone i remenem fins a tenir una crema
- Muntem les clares a punt de nou i les afegim a la crema remenant amb una espàtula molt a poc a poc de manera que les clares no ens baixin. Afegim el sobre de cuallada Royal.
- Amb el cafè calent i barrejat amb el ron mullem els melindros d'un en un ( vigilant que quedin ben impregnats de cafe però sense que se'ns desfacin) i fem una primera capa de base en un motlle rectangular
- Posem una capa de crema
- A sobre hi tornem a posar una altra capa de melindros mullats i la tapem amb una altra de crema
- Finalment repartim el cacao en pols amb l'ajuda d'un sedàs deixant-lo ben cobert i el reservem a la nevera fins al moment de menjar. Abans de treure'l a taula torneu a posar una capa de cacao perque l'anterior haurà quedat xupat per la crema. Recordeu que ha d'estar a la nevera un mínim de 6 hores perque quedi ben consistent.
il mio tiramisù |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada