14 de novembre del 2011

Tiramisù


Que té Itàlia a més a més del millor art, llengüa, ciutats, pasta, cafè..??? Il tiramisù!!! Corren moltes receptes amb varietats, a mi, com els italians,  m'agrada fer el de la meva Mamma, i si el fa ella encara el gaudeixo més!  A més en comptes del tradicional Amaretto o vi de Marsala, hi posa ron que és més fàcil de trobar als supermercats del nostre barri i queda molt bò. Us n'apunto la recepta i afegeixo unes fotos de l'últim que vaig fer pels nostres amics de Vilafranca. Ah! sempre quedarà molt més bò si el prepareu el dia abans!

Buon appetito!!

Ingredients:

3 ous
3 cullerades de sucre
1 tarrina de mascarpone de 250g
1 sobre de cuallada Royal
2 tassetes de cafè
1 tasseta de ron
1 paquet de melindros durs
Cacao en pols

Preparació:
  • Separem les clares dels rovells
  • Batem els tres rovells amb les tres cullerades de sucre
  • Afegim la terrina de mascarpone i remenem fins a tenir una crema
  • Muntem les clares a punt de nou i les afegim a la crema remenant amb una espàtula molt a poc a poc de manera que les clares no ens baixin. Afegim el sobre de cuallada Royal.
  • Amb el cafè calent i barrejat amb el ron mullem els melindros d'un en un ( vigilant que quedin ben impregnats de cafe però sense que se'ns desfacin) i fem una primera capa de base en un motlle rectangular
  • Posem una capa de crema
  • A sobre hi tornem a posar una altra capa de melindros mullats i la tapem amb una altra de crema
  • Finalment repartim el cacao en pols amb l'ajuda d'un sedàs deixant-lo ben cobert i el reservem a la nevera fins al moment de menjar. Abans de treure'l a taula torneu a posar una capa de cacao perque l'anterior haurà quedat xupat per la crema. Recordeu que ha d'estar a la nevera un mínim de 6 hores perque quedi ben consistent.
Buon appetito ragazzi!!

il mio tiramisù