La recepta està extreta de la revista Postres de Lectures, nº7.
Ingredients per a 5-6 persones
Per la base
200gr de galetes Maria
15g de cacao en pols
80gr de mantega
Per la mousse:
200ml de nata per muntar
1 clara d'ou
1 iogurt natural
6 fulles de gelatina
7 mandarines
70gr de sucre
Per decorar
Boletes de xocolates
fulles de menta
grans de mandarina
Preparació:
- deixar la mantega a temperatura ambient
- triturar les galetes i barrejar-les amb el cacao i la manetga tova fins a aconseguir una pasta homogènia
- colocar a un safata de forn folrada amb paper de cuina, 2ls aros per emmotllar i repartir la pasta de galetes en el fons de cadascun d'ells, de manera que quedi una capa uniforme de 1 cm de gruix. Coure-ho 5 minuts amb el forn preescalfat a 180º i retirar.
- posar la gelatina en remull en aigua freda fins que estigui tova i escorre-la.
- reservar una cullerada de sucre i barrejar la resta amb la nata. Batre-la amb varilles elèctriques uns 5 minuts. Posar-la a la nevera.
- Esprémer 6 mandarines. Escalfar la tercera part del suc en un cassó, afegir la gelatina i dissoldra-la.
- incorporar el suc restant i el iogurt.
- Muntar a clara amb la cullerada de sucre reservada 2 minuts i afegir-la junt amb la nata muntada a la barreja del suc i el iogurt amb moviments envolvents.
- repartir aquesta mescla en els aros i deoxar cuallar a la nevera 24 hores.
- pelar la mandarina que queda, separar els gallons de mandarina i retirar la pelleta blanca que els cobreix.
- si no teniu boletes de xocolata podeu ratllar xocolata negra i escampar-la per sobre les mousses,
- retirar els aros molt a poc a poc i repartir a sobre els gallons de mandarina, les boletes de xocolata i les fulles de menta neta.
- també podeu fer un coulis de mandarina per acompanyar la mousse: suc de mandarina, 2 cullerades de sucre, una mica d'iagua i coure-ho a la pallea fins que ens quedi un almívar. repartir-lo decorant el plat a l'entorn de la mousse
amanida de raim, rucula, pinyons, vinagreta i cassoleta de parmesà |
lioneses pasta choux amb pasta de formatge cremós i anxoves |
voulovant de marsic amb guacamole i llagostí |
9 comentaris:
Ja va bé que siguin lleugeres les postres perquè amb el que arribem a menjar...
Els aperitius preciosos et van quedar.
PTNTS
Dolça
Caram quina mousse... i quins aperitius!, aquesta cistelleta de parmesà m'ha seduït...
El que no se es com podeu menjar postres despres del dinar de Nadal!!!...jeje
Els aperitius fan molt bona pinta..
Petons
El que no se es com podeu menjar postres despres del dinar de Nadal!!!...jeje
Els aperitius fan molt bona pinta..
Petons
Delicada i molt bona, aquesta mousse!!!
El mousse de mandarina es molt bo
Ei moltes gràcies per la recepta! M'apunto l'amanida de raim i rucula per un altre dia que te molt bona pinta també.
Me gusta mucho este post, saludos!!!
Nueva suscriptora en tu página!!! me encanta lo que subes.
Publica un comentari a l'entrada