25 de gener de 2015

Mousse de mandarina



Enguany els postres de Nadal, després del tiberi de l'aperitiu, el caldo i el pollastre farcit,  van ser frescos i lleugers: individuals de mousse de mandarina. Com que aquest any em tocava fer el menjar de Naddal a casa vaig optar per aquests postres perque permetien deixar-lo preparats amb antel·lació i poder dedicar el matí festiu al Caga tió i  a la finalització dels aperitius, dels quals uns en deixo una mostra al final de la recepta.
La recepta està extreta de la revista Postres de Lectures,  nº7.

Ingredients per a 5-6 persones

Per la base
200gr de galetes Maria
15g de cacao en pols
80gr de mantega

Per la mousse:
200ml de nata per muntar
1 clara d'ou
1 iogurt natural
6 fulles de gelatina
7 mandarines
70gr de sucre

Per decorar
Boletes de xocolates
fulles de menta
grans de mandarina

Preparació:
  • deixar la mantega a temperatura ambient
  • triturar les galetes i barrejar-les amb el cacao i la manetga tova fins a aconseguir una pasta homogènia
  • colocar a un safata de forn folrada amb paper de cuina, 2ls aros per emmotllar i repartir la pasta de galetes en el fons de cadascun d'ells, de manera que quedi una capa uniforme de 1 cm de gruix. Coure-ho  5 minuts  amb el forn preescalfat a 180º i retirar.
  • posar la gelatina en remull en aigua freda  fins que estigui tova i escorre-la. 
  • reservar una cullerada de sucre i barrejar la resta amb la nata. Batre-la amb varilles elèctriques uns 5 minuts. Posar-la a la nevera.
  • Esprémer 6 mandarines. Escalfar la tercera part del suc en un cassó, afegir la gelatina i dissoldra-la. 
  • incorporar el suc restant  i el iogurt.
  • Muntar a clara amb la cullerada de sucre reservada 2 minuts i afegir-la junt amb la nata muntada a la barreja del suc i el iogurt amb moviments envolvents.
  • repartir aquesta mescla en els aros i deoxar cuallar a la nevera 24 hores.
  • pelar la mandarina que queda, separar els gallons de mandarina i retirar la pelleta blanca que els cobreix. 
  • si no teniu boletes de xocolata podeu ratllar xocolata negra i escampar-la per sobre les mousses, 
  • retirar els aros molt a poc a poc  i repartir a sobre els gallons de mandarina, les boletes de xocolata i les fulles de menta neta.
  • també podeu fer un coulis de mandarina per acompanyar la mousse: suc de mandarina, 2 cullerades de sucre, una mica d'iagua i coure-ho a la pallea fins que ens quedi un almívar. repartir-lo decorant el plat a l'entorn de la mousse 
 Us deixo algunes fotos dels plats de nadal d'enguany...



amanida de raim, rucula, pinyons, vinagreta i cassoleta de parmesà

lioneses pasta choux amb pasta de formatge cremós i anxoves

voulovant de marsic amb guacamole i llagostí

5 comentaris:

M Glòria ha dit...

Ja va bé que siguin lleugeres les postres perquè amb el que arribem a menjar...
Els aperitius preciosos et van quedar.
PTNTS
Dolça

mercè ha dit...

Caram quina mousse... i quins aperitius!, aquesta cistelleta de parmesà m'ha seduït...

GEMMA ha dit...

El que no se es com podeu menjar postres despres del dinar de Nadal!!!...jeje
Els aperitius fan molt bona pinta..
Petons

GEMMA ha dit...

El que no se es com podeu menjar postres despres del dinar de Nadal!!!...jeje
Els aperitius fan molt bona pinta..
Petons

Marina A.F. ha dit...

Delicada i molt bona, aquesta mousse!!!