Refrescant i llaminer, el mango sempre ofereix molts bons resultats i aquest n'és un. Us deixo el pastís amb el que vàrem celebrar el meu aniversari (uf, ja fa 2 mesos), els 4 anys de casats i amb el que també aprofito per celebrar el meu 1r aniversari de Bloc! Gràcies a tots els que m'heu seguit i animat amb les recepetes, amb noves idees, amb berenars, amb elogis, amb suggeriments--- gràcies, gràcies, gràcies!
Ingredients:
una base de pa de pessic
300gr de puré de mango (més o menys 2 mangos grossos)
5gr de gelatina
50gr de clares d'ou (2 clares)
100gr de sucre
una cullerada de ron
200ml nata muntar
Per la cobertura:
100ml suc de mango concentrat
3 fulls de gelatina
100gr de sucre
xocolata per muntar
Preparació:
Pel pa de pessic:
- precalentar el forn a 200º
- tamissar la farina i la maizena
- muntar les clares a punt de neu però quan comencin a muntar hem d'anar afegint els 45gr de sucre a poc a poc per tal de preparar una merenga.
- barrejar la pell ratllada de llimona amb la resta de sucre
- afegir les gemmes d'ou i batre fins aconseguir una crema espumosa
- afegir les clares a punt de neu ben a poc a poc
- afegir la farina en forma de pluja i amb moviments que embolcallin tota la mescla perque no perdi volum
- engreixar amb mantega i farina un motlle desmuntable i afegir la preparació i coure uns 8-10 minuts.
- deixar refredar completament.
- abans d'afegir-hi la mousse el mullarem d'un almmivar fet amb la mateixa proporció d'aigua i sucre i unes gotes de ron.
- triturar els mangos amb el ron.
- posar les clares i el sucre en un cassó al foc, i quan el sucre s'hagi dissolt batem fins aconseguir una crema brillant.
- muntar la nata i reservar.
- hidratar la gelatina amb aigua uns 5 minuts.
- posem una part del puré de mango al microones i quan sigui calent hi afegim la gelatina hidratada i barregem bé. Quan estigui ben dissolta afegim la resta del puré.
- quan estigui ben barrejat afegim la merenga i remenem amb espàtula perque no perdi volum.
- afegim la nata muntada
- en el mateix motlle desmuntable on haviem fet el pa de pessic hi posem la mousse i ho posem a la nevera unes 24 hores.
- hidratar la gelatina en aigua freda
- fondre el sucre amb el suc de mango al foc
- afegir la gelatina i barrejar
- deixar refredar
- afegir sobre la mousse ben a poc a poc
- abans de servir poden decorar amb xocolata a través del decopen de lekue que va de conya
10 comentaris:
veig que m'he deixat les mesures del pa de pessic, aqui van:
30gr farina, 30gr maizena, 2 ous i 2 clares, 65gr de sucre (45 + 20 grs) ratlladura de pell de llimona
Moltissimes felicitats per totes les cel.lebracions!!!
A mi no m'agrada masa el mango, però amb la pinta que fa aquesta mousse, em sembla que m'animarè a fer-ne...
Petonets.
MOLTE PERÒ MOLTES FELICITATS NURIA!, PER LES 3 CELEBRACIONS. AQUESTA MOUSSE ME L'APUNTO!EM SEMBLA FANTÀSTICA!. UNA ABRAÇADA VEÏNA!
Moltes felicitats per les 3 celebracions!!
Com dius sembla que hagi de ser molt fresquet i lleuger!!
Hem fet un tomb pel teu blog i ens ha agradat molt!
et seguim!!
petons!!
Núria, t'ha quedat súper ben acabat! QUina delícia, i si m'imagino el sabor ja quasi no puc evitar la queixalada... he he. Petonets!
Triple felicitats! És un pastís refrescant i boníssim.
De pastisseria, Núria!!!
Jordi
Hola Núria guapa tu
Moltes FELICITACIONS, i gràcies per compartir aquest pecat
mil petonets Susanna
Moltes felicitats! tafanejant per la blogosfera m'he trobat el teu mousse de mango..ummmmm! m'encanta! Et seguiré, i així no me'n perdré ni una! hehehe!!!!
cuinaigaudeix.blogspot.com
Un pastís que fa ganes de ficar-hi cullerada. Què bo!
Publica un comentari a l'entrada