24 de setembre de 2012

Tarta de ganache de xocolata


Per celebrar un soparet entre amigues cal unes postres ben especials i amb dedicatòria per l'amfitriona del sopar, la Sònia. En aquest cas, les tres amigues reunides som grans amants de la xocolata i vaig optar per una tarta extreta del bloc del Destapant Cassoles, la tarta de ganache de xocolata, una combinació perfecta de mascarpone, melmelada d'albercoc i xocolata.

Ingredients:
1 paquet de massa de pasta de full
1 tarrina de Mascarpone (250 gr aprox)
Una moca de melmelada d'albercoc
Per la ganache:
ganache de xocolata: 200 ml nata líquida, 180 gr xocolata per fondre, 20 gr de mel, 70 gr de mantega a bocins.
Preparació:
  • Estendre la massa a un  motlle per a quiche procurant que les vores sobresurtin. La punxem i enfornem a 180º uns 10 minuts amb algun pes per tal que no s'infli, jo he utilitzats cigrons crus
  • Preparem la ganache fent bullir la nata. Retirem i hi aboquem la xocolata remenant fins que es fongui. Afegim la mel i la mantega a temperatura ambient.
  • Quan la massa estigui cuita i freda l'omplim amb el formatge mascarpone.
  • A sobre el mascarpone fem una capa fina de melmelada.
  • Posem la ganache sobre la melmelada.
  • Enfornem uns 20-25 minuts perque qualli tot junt una mica.Podem decorar amb ametlla granet al moment de servir. o al gist de cadascú .
A llepar-se els dits!

7 comentaris:

Catieu ha dit...

Quin pastisset més bo!!!! Una combinació deliciosa!!!
Petons

mercè ha dit...

Que bonic t'ha quedat!!!oi que està bo?, aquesta ganache queda boníssima i molt fina!. Amb aquesta ganache has de probar de fer minitartaletes amb melmelada i a sobre la ganache...Sublim!!!jaja. Una abraçada, guapa!

Marina A.F. ha dit...

Núria, t'ha quedat molt bonic. A mi el ganache m'embafa una mica... però si és casolà, encara podria fer-hi una bona queixalada! Bona recepta, i bé per Destapant cassoles també! Petons

Cristina ha dit...

La ganache és deliciosa...jo en canvi li trauria la mel...no és de la meva devoció. El pastís t´ha quedat preciós.

GEMMA ha dit...

Una pinta boníssima...m'encanta el ganache de xocolata !!!
Petonets.

andreusanchez ha dit...

Hola,

He vist que tens moltes receptes al teu blog, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, llançada recentment, on els usuaris poden buscar entre més de 16000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu bloc.

Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

Quedem a la teva disposició!
Andreu
Lestevesreceptes.cat

Pel Plaer de Cuinar ha dit...

mmmm! una pinta deliciosa i sembla no molt complicat de fer... m'ha encantat la entrada d'encapçalament del teu bloc... ja tens una seguidora més, tot el que dius a mi em passa, i fas uns pastissets...!!!
Petonets! Gemma.