Ingredients:
Per a la làmina de braç de gitano:
3 rovells d'ou
95 g sucre
90 g farina
4 g llevat Royal
3 clares d'ou d'agricultura ecològica
1 pessic sal marina
Per al farciment de trufa:
250 g mascarpone
15 g sucre mòlt
15 g xocolata
80 g nata montada ensucrada 35% m.g.
8 g maduixes grosses tallades a dauets
Preparació
Làmina de pa de pessic:
- encenem el forn i el posem a 180º. Batem amb un batedor elèctric els rovells i el sucre fins que estiguin ben esponjosos. Barregem la farina amb el llevat i la tamisem sobre dels rovells. Barregem amb la batedora.
- Muntem les clares a punt de neu amb un polsim de sal, i les afegim als rovells amb una espàtula, molt suaument. Escampem la massa sobre un paper de forn, ben uniforme, i l'enfornem durant 8 minuts.
- Traiem del forn la làmina de pa de pessic i li enretirem el paper. La tapem amb un drap i la cargolem. Quan estigui freda, escampem el farciment per sobre i la tornem a cargolar, formant el braç de gitano. El posem a la nevera.
- amb la batedora elèctrica barregem bé el mascarpone (que estigui a temperatura ambient) i el sucre. Hi afegim la xocolata, que haurem fos al microones.
- Incorporar molt a poc a poc amb una espàtula la nata muntada.
- Afegim les maduixes tallades a dauets i guardem la barreja a la nevera.
Quan la làmina ja està freda, escampem el farciment per sobre i la tornem a cargolar, formant el braç de gitano. El reservem una mitja hora a la nevera. Abans de servirlo escampem sucre llustre per sobre i el decorem a gust de cadascu.
I a llepar-se els dits!
I a llepar-se els dits!
4 comentaris:
Tot un clàssic que no passarà mai de moda!
M'agrada el farcit de trufa, amb el mascarpone. Jo la trufa només la faig amb nata. Provaré aquesta ;)
Ja trobava a faltar els teus pastissos!!!
Aquest té una pinta espectacular.
Jo tampoc no he provat mai la trufa amb el mascarpone, m'apunto la idea, t'ha quedat preciós!
Que bons i que fàcils son de fer, els brassos de gitano...
Amb qualsevol farcit...inclòs aquest amb mascarpone!!!
Petonets.
Publica un comentari a l'entrada