4 de juny de 2012

Braç de gitano farcit amb trufa de mascarpone i maduixes


  

Després de molts dies sense publicar res, per fi he trobat un racó del cap de setmana per experimentar amb el món del braç de gitano. Havent consultat videos del youtube per veure el secret per tal que no es trenqui el pa de pessic, m'he adonat que és ben fàcil de fer. Així doncs m'he volgut estrenar amb una recepta un xic del blog el món de la cuina, amb alguna variant perque arribava l'hora que l'havia de tenir enllestit.  Realment el mascarpone, la xocolata i les maduixes lliguen a la perfecció!

                                     

Ingredients:

Per a la làmina de braç de gitano:
3 rovells d'ou
95 g sucre
90 g farina
4 g llevat Royal
3 clares d'ou d'agricultura ecològica
1 pessic sal marina

Per al farciment de trufa:
250 g mascarpone
15 g sucre mòlt
15 g xocolata
80 g nata  montada ensucrada 35% m.g.
8 g maduixes grosses tallades a dauets

Preparació

Làmina de pa de pessic:
  • encenem el forn i el posem a 180º. Batem amb un batedor elèctric els rovells i el sucre fins que estiguin ben esponjosos. Barregem la farina amb el llevat i la tamisem sobre dels rovells. Barregem amb la batedora.
  • Muntem les clares a punt de neu amb un polsim de sal, i les afegim als rovells amb una espàtula, molt suaument. Escampem la massa sobre un paper de forn, ben uniforme, i l'enfornem durant 8 minuts.
  • Traiem del forn la làmina de pa de pessic i li enretirem el paper. La tapem amb un drap i la cargolem. Quan estigui freda, escampem el farciment per sobre i la tornem a cargolar, formant el braç de gitano. El posem a la nevera.
Per fer el farciment:
  • amb la batedora elèctrica barregem bé el mascarpone (que estigui a temperatura ambient) i el sucre. Hi afegim la xocolata, que haurem fos al microones.
  • Incorporar molt a poc a poc amb una espàtula la nata muntada.
  • Afegim les maduixes tallades a dauets  i guardem la barreja a la nevera.
Quan la làmina ja està freda, escampem el farciment per sobre i la tornem a cargolar, formant el braç de gitano. El reservem una mitja hora a la nevera. Abans de servirlo escampem sucre llustre per sobre i el decorem a gust de cadascu.

I a llepar-se els dits!

4 comentaris:

Gemma ha dit...

Tot un clàssic que no passarà mai de moda!
M'agrada el farcit de trufa, amb el mascarpone. Jo la trufa només la faig amb nata. Provaré aquesta ;)

Olaya (TaconesconGracia) ha dit...

Ja trobava a faltar els teus pastissos!!!
Aquest té una pinta espectacular.

Visc a la Cuina ha dit...

Jo tampoc no he provat mai la trufa amb el mascarpone, m'apunto la idea, t'ha quedat preciós!

GEMMA ha dit...

Que bons i que fàcils son de fer, els brassos de gitano...
Amb qualsevol farcit...inclòs aquest amb mascarpone!!!
Petonets.