6 de maig de 2012

Mousse de llimona i felicitació



A totes les mares, i especialment a la meva, FELIÇ DIA DE LA MARE! Estic d'acord amb que tots els dies són de la mare ( i del pare! i dels avis...) però dedicar-hi un dia a celebrar-ho no està de menys si sabem evitar la vena consumista que envolta aquesta diada. A casa sempre ho celebrem amb un dinar, aquest any la meva mare ens ha deleitat amb una paella boníssima i de regal li ha tocat un refrescant mousse de llimona. Us en deixo la recepta i una cita ben especial...

Ingredients:
400 gr de nata líquida per muntar
1 capsa de gelatina de llimona Royal
100 gr de sucre
4 iogurts ( 2 de naturals i 2 de llimona)
suc d'una llimona
base de galeta: 150 g galetes, 80 g de mantega i 1 cullerada de sucre.
cobertura: 1/2 sobre de gelatina de llimona, 125 ml + 125ml d'aigua i xocolata fondant per decorar

Preparació
Per la base de galeta:
  • Esmicolem les galetes i barregem amb el sucre i la mantega fosa.
  • Folrem el motlle amb aquesta massa i coem 10 minuts a 180º.
Per a la mousse:
  • Escalfem els iogurts, el sucre i el suc de llimona. Q
  • Quan arrenqui el bull afegim la gelatina, apartem del foc i deixem refredar.
  • Muntem la nata (ben freda de la nevera) i quan la barreja és freda l'afegim amb moviments suaus.
  • Aboquem sobre la base de galeta i deixem unes 3 h a la nevera fins que qualli bé (millor fer a la nit i l'endemà fem la cobertura).
Per la cobertura:
  • Escalfem 125 ml d'aigua, afegim el 1/2 sobre de gelatina de llimona i després la resta de l'aigua (125) freda.
  • Quan sigui fred ho aboquem amb molt de compte sobre la mousse.
  • Amb xocolata de cobertura decorem el pas´tis amb l'ajuda del Decopen de Lekue o un biberó de reposteria
Us deixo una cita que m'agrada molt i que em sento molt identificada, us la dedico mares...
Ser mare m'ha ajudat a tornar a mirar la vida amb els ulls d'una nena i recuperar l'emoció de fer una cosa per primera vegada, encara que sigui molt quotidiana...  (Lorraine Ladish)

9 comentaris:

Tita Cocina ha dit...

UNa delicia. Me encantó, tu mamá debe haber estado muy contenta ante tan lindo pastel.
Bss desde el otro lado del charco
Tita
http://espacioculinario-tita.blogspot.com/

GEMMA ha dit...

Nosaltres aquest any no hem pogut dinar juntes, pero a la tarda, li he anat a portar el pastis que tinc publicat....
I li ha fet molta il.lusió !!!
Petonets.

Gemma ha dit...

Felicitats a tptes les mares! La mousse té una pinta boníssima, aquests pastissos lleugers i refrescants són els meus preferits

Olaya (TaconesconGracia) ha dit...

Quina bona pinta Núria!! Jo vull que el dia de demà les meves nenes també em facin pastissos tant bons.

I a tu? Què et van regalar els petits?

Cristina ha dit...

Un clàssic que emociona les mares. T'ha quedat maquíssim i suposo que boníssim.

Dolores - Mi Gran Diversion ha dit...

Que rico y que corte más perfecto!! Besitos

L'amor omple neveres ha dit...

Hola! Sóc l'Elisabet, de L'amor omple neveres. M'he passat pel teu bloc i també em sembla fantàstic!

felicitats!

un petó!

SUSANNA ha dit...

Hola guapa tu

nena quina cosa més maca ens presentes, Felicitacions per tot, de pas ja que soc aquí, em el teu permís, m´emporto la recepta, val ?

mil petonets Susanna

mercè ha dit...

Nenaaaaaaaaaaaa!, t'ha quedat una cucada de mousse!, la mare devia estar contenta,oi?. Una mousse imprescindible, sempre suau i sempre agraïda per tothom. Un petó!