23 d’abril de 2012

Pa de sant Jordi



Ja ha arribat sant Jordi, per mi la festa més bonica de Catalunya! Aquest any celebrem el primer sant del nostre petit de casa, ens sentim orgullosos d'haver-li triat aquest nom català i tant representatiu pels enamorats catalans! A casa tinc tres cavallers... arribaran 3 roses? Per si de cas els hi he preparat aquest pa de la diada.
Feliç dia de sant Jordi a tothom! Visca Catalunya!

Ingredients:

400 gr de farina de força 200 gr d'aigua tèbia
12 gr de llevat fresc (daus)
80 gr de sobrassada
100 gr de formatge ratllat parmesà
5 gr de sal
nous opcional
Preparació:
  • Desfem el llevat amb un xic d'aigua tèbia en un bol.
  • En un altre bol barregem la farina, la sal i la resta d'aigua tèbia.
  • Quan comenci a lligar afegim el llevat i l'aigua que hem barrejat.
  • Amassem una bona estona fins que quedi la massa ben lligada i elàstica.
  • Dividim la massa en dues porcions. En una anem afegint la sobrassada fins que quedi ben absorvida i ben ataronjada de forma homogènia. A l'altre porció hi anem posant el formatge ratllat i si és el cas, les nous fetes a bocins petits
  • Deixem les 2 masses en bols enfarinats separats i tapats amb un drap net en un lloc tebi (sense corrents d'aire) i deixem llevar entre 45 minuts i 1 h.
  • Veurem com haurà pujat la massa. Les aboquem sobre una superfície enfarinada i en fem 5 porcions de la blanca i 4 de la de sobrassada.
  • Les anem col.locant al motlle (tipus plum cake) pintant amb un xic d'aigua entre porció i porció per tal que s'enganxin.
  • Tornem a tapar i deixem llevar altre cop 1 h.
  • Preparem el forn a 180º i enfornem el pa durant uns 35-40 minuts.(he posat un bol petit amb aigua sota perquè faci una mica de vapor)
  • Treiem, desmotllem quan és tebi i deixem sobre una reixeta.
Les roses de la foto estan fetes pel Martí amb plastelina i la recepta és de la mercè del Destapant cassoles

9 comentaris:

Catieu ha dit...

Molt original!!! M'encanten aquests pans per la Diada!!!
Petonets

SUSANNA ha dit...

Hola guapa tu

Te ha quedat un pa molt maco, a casa agrada molt doncs amb la sobrassada queda superior, ideal pel dia d´avui.

Felicitacions per tenir tres Cavallers a casa, tu la Reina, je,je

Jo penso igual, es la Festa Nacional de Catalunya, no se pas perquè no es DIA FESTIU, no es podria canviar pel dia de la famosa Hispanitat, que els i hauria de fer vergonya de celebrar, desprès de tot el mal que varen fer?,

Igual soc molt revolucionaria jo, però tindriem que fer votacions per saber que en pensa en Poble i canviar-lo per Sant Jordi

mil petonets
BON SANT JORDi, Susana

Clara Quins fogons! ha dit...

Ja ho has trobat!!! Moltes gràcies per participar! Fa molt bona pinta, aquest pa! Un petonet, Núria!

Cristina ha dit...

Exquisit!

GEMMA ha dit...

M'agrada aquest pa de Sant Jordi...
Apuntat queda!
Petonets.

Visc a la Cuina ha dit...

T'ha quedat un pa de Sant Jordi molt ben fet, i les roses són guapíssimes!

Gemma ha dit...

T'ha quedat sensacional! Jo no m'atraveixo amb el pa, no em quedaria tan bé...

silvia ha dit...

Molt original!!

mercè ha dit...

Hola bonica!, com pot ser que se'm passés el teu pa????, oi que sembla difícil i no ho és tant?, estic contenta d'haver-lo fet i que tú també t'hi hagis animat!. Com bé dius, VISCA CATALUNYA!!!!