22 de març del 2012

Pastís Sacher, tot un clàssic!



Feia molts dies que tenia al cap fer un pastís Sacher, però no trobava el temps per dedicar-m'hi. I per fi m'he decidit a fer-lo aprofitant la ocasió del dinar a casa la família Constantí Lavado, l'ocasió s'ho mereixia i el gran ternasco que la Carol ens tenia preparat també! Ja us podeu imaginar com de tips vam quedar...és una autèntica bomba de xocolata!
Al final de la recepta us deixo el link a la web de l'Hotel Sacher de Viena, lloc on trobem l'original Sachertorte des de  l'any 1876. Però la recepta data del 1832 i va ser creada pel pastisser Franz Sacher en honor a una visita relacionada amb el príncep d'Àustria.

Ingredients

Pel pa de pessic:
230g de sucre
100g de d’ametlla en pols
5 ous
50g de farina
25g de cacau en pols
50g de xocolata al 70%
50g de mantega

Per la trufa:
160g de nata líquida
125g de xocolata de cobertura 70% cacao

Per la cobertura:
• 150ml de nata líquida
• 150g de xocolata de cobertura
• 75g de mantega

Pel farcit:
• Almívar: 110gr aigua+100gr sucrre+1 raig de ron
• Melmelada de gerds o albercoc

Preparació:

El pa de pessic:
  • Separem els rovells de les clares de 3 ous. Separem 60g de sucre del total.
  • Barrejar la farina d’ametlla amb els 170g de sucre restants. Afegir els 3 rovells d’ou i els 2 ous sencers d’un a un, incorporant bé abans d’afegir el següent.
  • Fondre la xocolata i la mantega al microones a baixa potència. Afegir-la a la barreja anterior i remenar.
  • Muntar les clares a punt de neu amb el sucre reservat, una bona estona llarga perque amb el sucre costa més que es muntin al punt de neu. Incorporar-les amb suavitat a la barreja.
  • Afegir amb suavitat la farina i el cacau tamisats i remenar poc a poc.
  • Repartir bé la barreja en una safata de forn, ha de queda d’1cm de gruix. Si us sobra  barreja repetir el procésen una segona cocció. Coure-ho uns 8 – 10 minuts a 200º amb el forn ja calent.
La trufa:
  • Escalfar la nata líquida en un cassó i quan arrenqui el bull  abocar-la sobre la xocolata trossejada. Esperar 2 minuts i barrejar bé fins a obtenir una mescla homogènia. Reservar a la nevera unes hores.
L'almívar:
  • posar en una cassola al foc 110gr d'aigua+100gr de sucre i un raig de ron i deixar bullir una estona. Deixar refredar.
 
La cobertura:
  • Escalfar la nata líquida i quan arrenqui el bull abocar-la sobre la xocolata trossejada i la mantega a trossets. Esperar 2 minuts i barrejar bé fins a obtenir una mescla homogènia. Mantenir-la calenta en un bany Maria fins el moment d’utilitzar.
Pel muntatge del pastís:
  • Tallar les planxes de pa de pessic en la forma desitjada.
  • Posar una base de pa de pessic, humitejar-la amb almívar i cobrir-la d’una capa de melmelada.
  • Tapar amb una segona planxa de pa de pessic, humitejar-la amb almívar i cobrir-la amb una capa de trufa.
  • Tapar amb una tercera capa de pa de pessic, humitejar-la amb almívar i cobrir-la amb una finíssima capa de trufa. Abocar la cobertura de xocolata pel damunt i deixar refredar. Decoreu al vostre gust.
Per veure la recepta i l'orígen de l'autèntic Pastís Sacher feu clic aqui

8 comentaris:

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Buf Núria, la Sacher m'encanta... però és que a tu t'ha quedat preciosa!! No en va sobrar, no? ;)
Petonets
Sandra

Gemma ha dit...

Núria, et va quedar perfecte, ho sabia! :)
El truco de tallar els laterals per veure les capes està molt bé, oi?
La meva cobertura porta una mica de glucosa i per això brilla una mica més... però com que costa de trobar no ho vaig comentar ;)
Felicitats!!!

Visc a la Cuina ha dit...

T'ha quedat guapíssim, m'agrada així en forma quadradeta!

Fem un mos ha dit...

Acabo de descobrir-te a traves de la Mercè de Destapant Cassoles, i em trobo amb aquesta dolçor de bloc, t’aniré seguint tens coses molt interessants, con aquesta Sacher que amb el teu permís prenc nota de la recepta.
Petons

Núria ha dit...

El pastis va marxar raoid rapid, i m'he quedat amb ganes de repetir-lo amb una mica de glucosa a la cobertura, a veure quina brillantor queda. El truc de la Gemma de tallar els laterals es un vici, li dona un punt més modern i tot! I amb els retalls i un got de llet vaig tenir un berenar enllestit!

Cristina ha dit...

Deliciós i preciós! És dels clàssics que tenen l´èxit assegurat.

GEMMA ha dit...

Per mi, un dels millors pastissos de xocolata que s'ha inventat!!!
Preciós!!

Catieu ha dit...

Saps que el tinc pendent de fer aviat!!! És una delicia de pastís!!! T'ha quedat espectacular!!!
Petonets