La crema catalana és un postre típic del 19 de març: sant Josep. Amb aquesta recepta vull felicitar a tots els Joseps, Joses, Peps, Pepitos i Pepes que conec! I sobretot a tots els qui sou pares i us heu emocionat davant la mirada dels vostres petits quan us han fet un fort petó pel vostre dia!
Imagino que de variants de receptes de crema catalana en volten moltes pels diferents blocs. En el meu cas segueixo sent fidel a la Gemma de la cuina de casa, adaptant les quantitats per a 4 persones.
Feliç dia pares i Joseps!
Ingredients:
4 rovells d'ou
1/2 l de llet
100gr sucre
20gr maizena
una branca de canyella
la pell d'una llimona
Preparació
- Dissoldre la maizena en un rajolí de llet freda en una bol
- En un cassó al foc, posar la resta de la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull, treure del foc i deixar refredar una mica.
- Afegir els 4 rovells d'ou en el bol de la maizena i batre.
- Afegir la llet ja temperada, barrejar i colar.
- Tornar a posar la crema al foc, remenant sense parar i notareu que poc a poc es va espessint.
- A la que arrengui el bull, treure del foc i repartir en cassoletes.
- Filmar a pell amb paper film per evitar que faci crosta, deixar refredar i reservar a la nevera.
- Al moment de servir, espolsar sucre per sobre i cremar-lo amb un cremador.
4 comentaris:
Núria, quin aspecte més bonic que has aconseguit!, quina cremeta més bona!.Sense cap mena de dubte, la millor manera de celebrar Sant Josep!. Un petonet!
Núria felicitats per aquesta crema i una recepta perfecta.
Una abraçada!!!
Sensacional, m'encanten aquestes tradicions! T'ha quedat perfecta ;)
Gràcies blocaires! Sabeu que em costa molt? Crear noves receptes! Sortbquebus tinc per aprendre de vosatres!i ara buscar receptes de mona... No perdem les tradicions!
Publica un comentari a l'entrada