28 de març de 2012

Flam-brownie o pastís màgic



Si busqueu una recepta, original, fàcil, bona i sorprenent aquesta és la vostra! El flam brownie l'he trobat a molts blocs, però continuo sent fidel a la Gemma Clofent. Se'n diu també pastís màgic perquè les capes s'inverteixen durant la cocció, el perquè no el conec si algun químic m'ho sap explicar li agrairia que em deixés un comentari. El resultat és una combinació de textures visuals i gustatives boníssima i molt original, us el recomano 100%!
Aprofito per donar-vos a conèixer els "becs d'Arbeca" pastes dolces (que acompanyen el pastís) creades i elaborades pels nostres amics, que saludo de tot cor, de la Pastísseria Pa de Pessic d'Arbeca i us convido a visitar la seva pàgina del facebook i gaudir de l'exposició de mones de Pasqüa que ja tenen preparades!

Ingredients (per 5 persones)
  • 50g de dolç de llet
Pel flam:
300ml de llet
1 beina de vainilla o extracte en pols
2 ous
75g de sucre

Pel brownie:
100g de xocolata de postres
75g de mantega
75g de sucre
1 ou
50g de farina
1 pessic de sal
1/2  culleradeta de llevat

Preparació:
  • Posar la llet en un cassó amb la vainilla oberta al llarg. Quan arrenqui a bullir, parar el foc i reservar.
  • Preparar el brownie: fondre la xocolata amb la mantega al microones. Afegir el sucre i l'ou batuts. Incorporar la farina tamisada, la sal i el llevat. Repartir el dolç de llet al fons d’una flamera rectangular ben untat amb mantega i abocar-hi la preparació del brownie.
  • Pel flam: batre els ous amb el sucre. Afegir la llet reservada i abocar amb compte sobre el brownie.
  • Tapar el motlle amb paper d’alumini i coure-ho al bany Maria al forn durant 20 minuts a 200º.
  • Baixar la temperatura a 180º, treure el paper d’alumini i coure-ho durant 40 minuts més.
  • Deixar refredar i desemmotllar girant el pastís de cap per avall.oooh? les capes s'han invertit!

5 comentaris:

GEMMA ha dit...

Ehh, jo també el faig i queda boníssim. L'únic que vario es que el browne el substitueixo per un pa de pessic sense xocolata...
Queda molt vistós el teu...
Petonets.

Visc a la Cuina ha dit...

Doncs jo no l'he fet mai i me l'apunto ràpidament, ha de ser boníssim!

Gemma ha dit...

És un clàssic senscinoal que smepre triomfa, la combinació de les dues capes queda boníssima!
I veure com es giren les dues capes al forn sempre és flipant, a mi encara em sorpren :)

Dolça ha dit...

Amb una mestra com la Gemma tots aprenem i a més fem unes postres meravelloses, veritat?

PTNTS
Dolça

Carme ha dit...

És sensacional i no em puc creure que encara no l'he fet mai... me n'has fet venir unes ganes de tastar-lo, quina bona pinta.
Petons