2 de gener de 2020

Pastís de pastanaga i nous o carrot cake





Han passat dies, setmanes i molts mesos, i entremig moltes històries viscudes.. i per fi torno a publicar-vos una nova recepta. En aquest temps no he deixat de sentir passió pels postres i entre ells pel carrot cake. El tenia al cap de fer-lo des de feia molt, i per fi vaig trobar una ocasió especial per fer-lo... i aquí el teniu, la veritat és que va resultar molt bò...
La recepta està extreta del blog https://www.shoothecook.es/receta-carrot-cake-facil/  pero vaig canviar la crema de formatge per xocolata negra, sempre es bò variar una mica jeje

Ingredients

4 ous
150 g sucre blanc
150 g sucre morè
250ml oli de girasol
1 culleradeta d'essència de vainilla
300 gr de pastanaga ratllada (unes 5)
250gr de farina
1 culleradeta de canyella en pols
1 pessic de sal
2 culleradetes de llevat royal
80 gr de nous trossejades

Frosting de formatge crema (opcional)
  • 300 gr de formatge cremós
  • 200 gr de sucre llustre
  • 150 ml nata per muntar
  1. necessitarem un motlle de  18-20 cm de diámetro. Folrar la base con papel vegetal i engrassa les parets amb mantega.  Precalenta el forn a 180ºC
  2. En un bol gran batre amb les varilles l'oli  amb els sucres. Afegir l'essència de vainilla i els ous un a un. Batre fins que s'hagin incorporat.
  3. Afefir la farina poc a poc tamissant-la amb un colador i seguir batent. Afegir la sal, el llevat i la canyella. Batre fins que la massa estigui homogènia.
  4. Afegir la pastanaga ratllada i les nous. Barrejar amb una espàtula o cullera.
  5. Posar la massa al motlle,
  6. Fornejar a 170º C uns 60 minuts. No obriu el forn abans que passin els 30 minuts. 
  7. Treure del forn i deixar reposar durante 5'. despres posar-lo sobre una reixa i deixar que es refredi Preparació del frosting:
  8. En un bol mitjà batre el formatge crema amb varilles fins que quedi tot crema.
  9. Añfegir el sucre llustre poc a poc i batre fins que el frosting tingui una consistencia suficient.
  10. Per acabar afegir la nata i batre una mica més. Gurdar la crema en un bol tapat amb film a la nevera fins que el pastís estigui totalment fred. 
  11. Obrir el pastís i farcir amb  una capa de frosting, Cobrir la part superior i  decorar amb  les nous 

Cap comentari: