2 de novembre de 2015

Pastís o bund cake de carbassa



Inicio el mes de novembre amb dos propostes; la primera la recepta que us presento  del pastís de carbassa o bund cake ( pel tipus de motlle utilitzat), extret del bloc Cuina per a llaminers. Una textura esponjosa però a la vegada densa i amb molt aroma, boníssim i soprenent al paladar.

La segona proposta em té molt il·lusionada! Porta per nom Del blog al plat, i la creadora n'és la Mercè del Destapant Cassoles un blog que he visitat moltissimes vegades. Ella és l'emprenadora d'aquesta idea que serveix per donar a conèixer diferents blogs de cuina a través de receptes que es poden reiterpretar o modificar. Aquest mes ha optat per triar el meu blog i em té molt intrigada i a la vegada sopresa...animeu-vos a participar-hi!


Ingredients:
300gr de farina
4gr de llevat Royal
4gr de sal
115gr de mantega a temperatura ambient
215gr de sucre morè
2 ous
125ml de llet sencer amb una cullerada de suc de llimona i es deixa reposar 10 minuts
pols de canyella
pols o aroma de vainilla amb líquid
180gr de puré de carbassa

Preparació:
  • batre la mantega amb el sucre fins aconseguir una textura cremosa
  • es van afegint els ous d'un en un i es va batent
  • en un bol barregem la farina, la sal i el llevat
  • afegim, alternant llet i la barreja de farina, dins el bol de la crema i anem barrejant
  • afegim el puré de carbassa i les espècies ( canyella i vainilla)
  • escalfem el forn a 180ºC  i el posem dins durant 45 minuts.50 minuts
Una vegada fred es pot repartir sucre llustre per sobre

Bon profit!









4 comentaris:

mercè ha dit...

Serà un plaer passejar-nos per casa teva!, jajaja

Sussi Aracuina ha dit...

Uy Núria que bé del blog al plat!! ja em passejaré pel teu bloc a veure quina recepte el "pillo"!!

Sussi Aracuina ha dit...

Hola Núria pel Del blog al plat he fet els teus caramels de pasta fil·lo!! un èxit! gràcies, una abraçada

Núria ha dit...

Ja els he vist Sussi, i t'han quedat genials!