25 d’octubre de 2014

Truitetes de plàtan amb melmelada de maduixa la Fageda i gelat de iogurt de la Fageda



Una vegada més dedico aquesta entrada del bloc a  la Cooperativa de iogurts la Fageda ja que han tingut la simpatia de triar el meu bloc com a col·laborador en la difusió dels seus gelats, obsequiant-me amb una degustació d'ells per elaborar una recepta.
Afegeixo que aquest estiu amb la família hem tornat a visitar la fàbrica de iogurts, una experiència molt enriquidora pels nostres fills, i vàrem aprofitar per comprar melmelada, la qual també he usat en aquesta recepta. No us perdeu els seus productes, ja sigui pel seu alt grau de qualitat  com per l'exemplificant tasca social d'aquesta empresa. Felicitats!
La recepta de les truitetes està extreta del llibre La Cuina que no amoïna de la Mireia Carbó. Us el recomano!

Ingredients per unes 6 truitetes de 15cm de diàmetre
1 plàtan (equival a uns 125gr sense pell)
100ml de llet
3 cullerades soperes de sucre
1 ou
50gr de Maizena
50gr de farina
Per acompanyar:
1 bola de gelat de iogurt amb trossets de xocolata la Fageda
1 mica de melmelada de maduixa de la Fageda
xarop de xocolata o xocolata calenta

Preparació

  • En un pot  hi posem tots els ingredients per fer les truitetes i triturem amb el turmix fins a obtenir una crema sense grumolls.
  • Deixem reposar la barreja 30 minuts
  • En una paella antiadherent i pintada amb una mica d'oli de girasol o mantega anem fent les truitetes, amb l'ajuda d'un cullerot de sopa, de tal manera que quedin una mica més gruixudes que una crèpe. 
  • Quan comencen a estar rosses d'un cantó les girem amb el girapeix. No han de quedar totalment cuites sinó serien massa resseques.
  • Les truitetes es poden congelar.
  • Per servir-les les posem sobre un plat, d'una en una, i a sobre hi escampem melmelada de maduixa, una bola de gelat i una mica de xarop de xocolata o xocolata calenta
Notareu l'intens gust de plàtan que amb combinació amb la frescor del iogurt, la maduixa i la xocolata crea un plaer al paladar!

Aprofito per mostrar-vos una foto dels meus fills gaudint de la visita a la vaques que ens proporcionen aquesta llet tant bona!! Fins i tot el meu fill petit va voler donar el seu estimat xumet a un vedell!! (Això és el que ell va creure, es clar...)


 

2 comentaris:

La Fageda ha dit...

Gràcies Núria, una recepta dolcíssima :) Records a la família i esperem tornar a coincidir aviat!!

Marina A.F. ha dit...

Que bones!!