22 de setembre de 2014

Pastís de meló





Us presento el pastís de meló que vaig fer pel berenar de la diada de santa Marta, en ple estiu, per tant, fresc i lleuger. Una combinació fresca de formatge, meló i galeta, que es pot presentar en format pastís o en vaset. La reserva l'he extret del bloc dolç addictes .   L'utensili de fer boletes de meló és d' Ikea i ha funcionat bé! Us el recomano, ràpid de fer però vol les seves hores de nevera.

Ingredients per a 6-8 persones

1 motlle desmuntable de 24 cm

Per la base:
200gr de galetes tipus Maria
100gr de mantega pomada
Per el pastís:
500gr de meló sense pell
300gr formatge cremós tipus philadelphia
100gr de sucre
9 fulles de gelatina
100gr de llet

Preparació:

Per la base:
  • Triturem les galetes i fem una padta tot barrejant-les amb la mantega a punt de pomada.Repartim la pasta de galetes al fons del motlle aconseguint un gruix de mig centímetr aproximadament.
Per fer el pastís:
  • separem la pell del meló i pesem 500gr i el triturem fins que quedi ben fi.
  • barregem el meló amb el formatge i el sucre.
  • deixem hidratar la gelatina amb aigua uns 5 minuts
  • escalfem la llet i hi desfem la gelatina a dins rementant bé
  • agegim la llet i la gelatina ala mescla del melóci barregem
  • ho aboquem tots dins el motlle i ho fiquem a la nevera fins que qualli ( necessita un mínim de 2 hores)
  • podem decorar amb xocolata negra fosa i un decorador
Bon profit!

2 comentaris:

Marina A.F. ha dit...

Molt bonic, Núria! I segur que deliciós, amb textura de mousse. Petons!

mercè ha dit...

quin aspecte tan bonic!, m'encanten els pastissos blancs!. Ha de ser molt lleuger!
Núria, suposo has vist el joc que proposo per als blocs de cara al proper mes d'octubre en endavant. Serà una proposta mensual per animar la gent a participar, publicar i conèixer blocs. Espero hi participis! "DEL BLOC AL PLAT". Una abraçada!