20 de gener del 2014

Charlotte de préssec



L'any 2014 ens arriba amb el primer aniversari familiar de l'any, exactament el dia 6 de gener la meva mare fa anys i per el seu aniversari em va demanar un pastís fresc i de fruita. Remenant prestatgeries vaig trobar el llibre Pastissos sense forn, de Lluïsa Jover, el meu primer llibre de pastisseria de quan tenia 11 o 12 anys. Justament la recepta que avui us presento , l'havia fet llavors, també per la meva mare.

La Carlota és un postre d'orígen francès (Charlotte) i probablement una variant d'un altre postre d'orígen rus.vJustament es creu que el seu nom prové d'una familiar del tsar Alexandre I.
Es serveix freda i està feta a base de melindros mullats que folren un motlle i el qual s'omple amb una crema freda que s'acaba convertint en una crema-mousse. Es poden fer moltes variants: maduixa, poma, pera, etc etc... i per suposat..xocolata.

Amb aquesta entrada aprofito per deixar-vos dos fotografies de postres nadalencs que he fet durant aquestes vacances i que encara estic buscant temps per publicar-les... torró  de xocolata amb arròs inflat i pastis de xocolata amb decoració fondant. Bon any 2014!

Ingredients:

250gr de melindros
1 vaset de licor de préssec
1 got d'aigua
5 fulls de gelatina
3 ous
60 gr. de sucre
400 gr de nata muntada sense ensucrar
3 rodanxes de préssec en almíbar

Preparació:

  • Folrem un flamera fonda amb paper d'alumini
  • Posem el licor i l'aigua en un plat soper i hi passem ràpidament els melindros tot col·locant-los als fons i a tot el voltant de la flamera, procurant que no hi quedin forats sense cobrir.
  • Posem la gelatina en remull en aigua uns 5 minuts
  • En un cassó escalfem la resta de la barreja del licor i l'aigua, i quan sigui calenta afegim la ggelatina escorreguda. Ho remenem tot fora del foc fins que la gelatina estigui fosa. Ho deixem refredar
  • Separem el rovell de la clara dels ous.
  • Batem bé els rovells amb el sucre
  • Hi afegim el licor amb la gelatina desfeta i ho continuem batent
  • Hi barregem la nata muntada i els trossets de pressec
  • Aboquem aquesta crema dins el motlle amb els melindros i ho posem tot plegat a la nevera fins l'endemà
  • Desemmotllem la Charlotte en una safata i ho tornem a posar a la nevera.
  • Decorem i ens la mengem ben freda!


 
 







6 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Mmm! Sembla molt bona, Núria. Segur que ta mare va quedar encantada. petons!

Eva ha dit...

Què bo que ha d'estar!!! i a més em ve com anell al dit perquè estic fent recopilació de receptes de postres francesos per un activitat ;-). Un petó!

Núria ha dit...

m'alegro Eva! la mare encantadissima com sempre
Eva macià hi ha un postre francés que es serveix al poble de Peruges que es diu galettes que son unes coques de crema bonissimes.Mira el següent link
http://www.recoin.fr/recette/galette+perouges.html

Eva ha dit...

Gràcies Núria! ara havia tornat a "robar-te" la recepta ;-). Em miro les galettes, segur que estan de vici!!

Mònica Tarradellas ha dit...

Una carlota deliciosa! I quina ilu la teva mare fer els anys el dia màgic de Reis! PEtons!

mercè ha dit...

Perdona que fa temps vas penjar aquesta entrada i encara no t'havia dit res.Totes les fotos són d'allò més temptador!, però aquesta charlotte té un aspecte inmillorable!, segur que amb el préssec té un gust afruitat molt suau!.
Per cert, ja saps el joc que proposo per al dissabte oi?...Només si tens temps i ganes (difícil amb la canalla petita...), m'agradaria molt que hi participessis. No cal una recepta molt elaborada!, com si la vols fer amb el Martí!, estaria molt bé!, a més a mñés els nens que hi participin tindran regalet segur!. Una abraçada (fins el 21!!!,dv)