28 de febrer del 2012

Doble recepta: el trenet i mousse de maduixes




Se que el títol de l'entrada no és gaire gastronòmic, però així és com el va descriure el Martí el dia del seu tercer aniversari.. i és que els seus 3 anys s'ho mereixien!
Aquest ha estat un cap de setmana de celebració: dissabte festa d'aniversari infantil, diumenge aniversari familiar, i dilluns aniversari escolar!
Per tant, com que ha estat un com cap de setmana especial, també deixo una entrada especial: doble recepta de pastís d'aniversari! I de passada m'estreno en la participació al bloc de Memòries d'una cuinera amb la meva aportació al tema dels pastísos d'aniversari!



Per la festa infantil res millor que el Trenet, fet de pa de pessic amb farina integral ( ja que hi havia nens amb algunes intol·lerancies) i moooolta xocolata amb lacasitos, els dos ingredients preferits del meu fill. Teniu la recepta del pa de pessic aqui  Pel muntatge vaig utilitzar dos motlles de cake, un per la locomotora i un pel vagó. La xemeneia està feta amb filipinos. Les rodes amb motlles per  a muffins. La resta de parts estan creades amb jocs de volums de trossos que retallava del cake. Vaig inspirar-me amb un dels trens preferits del Martí, el Thomas. Per la cobertura de xocolata: 200 gr de Nestle postres, 200gr de nata líquida i 60 gr de mantega, tot fos per fer la cobertura. Les vies estan fetes amb Mikados. Les diferents parts les enganxava amb la mateixa xocolata. només cal molta paciència i ganes de fer-ho!


Per la festa familiar vaig optar per un pastís més fresc i suau: un mousse de maduixes extret del bloc de la Mercè del Destapant cassoles. Recordeu que cal fer-lo com a mínim la nit abans, a mi em va costar de quallar una mica, però el gust va resultar boníssim!

Ingredients:
4 iogurts naturals
100gr de sucre
1 sobre de gelatina de maduixa Royal
400 gr de nata
500 gr de maduixots
suc d'una llimona
Per la cobertura: 1/2 sobre de gelatina royal de maduixa, 125gr+125gr d'aigua, xocolata negra per la decoració.

Preparació
  • en un cassó al foc barregem els 4 iogurts amb esl 100gr de sucre fins al punt d'embullició
  • retirem del foc i hi afegim 1 sobre de gelatina de maduixa
  • amb el turmmix triturem totes les maduixes amb el suc de la llimona i les barregem al cassó quan aquest s'hagi refredat una mica
  • muntem la nata i l'afegim a la mescla molt a poc a poc de manera que anem embolcallant tot el puré.
  • utilitzem un motlle desmuntable i ho posema  la nevera que reposi unes quantes hores
  • per la cobertura: 1 hora com a mínim abans de servir-lo fem la cobertura. Escalfem 125 gr d'aigua fins embullició. Ho barregem el 1/2 sobre de gelatina i seguidament aboquem 125gr d'aigua freda. Ho deixem refredar una mica i ho aboquem a poc a poc sobre de la mousse. Ha de reposar a la nevera.
  • la decoració amb xocolata la fem utilitzant un biberó de pastisseria o el decopen de Lekue que va de conya
i a bufar les espelmes!!!
Per molts anys Martí!

10 comentaris:

Dolors ha dit...

Moltes felicitats al Martí i als seus pares, però en especial a la mare per aquest art amb el dolç. No descarto fer-li el tren Thomas al Pol com a mona de Pasqua aquest any... fliparà! Enhorabona artista! Ahir vaig fer bunyols de Quaresma seguint la teva recepta i ... mmmmmmmmm! penjaré foto al facebook. Ptons.

maite ha dit...

És impressionant!!! i que maco poder veure al petit bufant les espelmes dues vegades. MUA!!!

Gemma ha dit...

Per molts anys! Segur que van ser dos pastissos perfectes per celebrar l'aniversari dels tres anys!!! El tren et va quedar moníssim.

Ramon Juanola ha dit...

Moltes felicitats al Martí i a tu també per fer aquest pastis
Una abraçada.!!!onfo

Coses de Llàbiro ha dit...

Hem coincidit: el Lluc també va fer tres anys i també li vaig preparar un tren per l'escola però no era el Thomas, era molt més senzill, com els hi agrada!
Moltes felicitats al Martí i a tu per la part que et toca.
Moltes gràcies per participar al Memòries.

Visc a la Cuina ha dit...

Quin pastís més original, molt divertit, per molts anys!

mercè ha dit...

Quina meravella de trenet!, sempre et treus mèrits i després ens mostres uns pastissos meravellosos i amb molta traça!. Aquest trenet és una cucada, MOLTES FELICITATS PEL RESULTAT I PELS TRES ANYETS DEL MARTÍ!!!

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Per molts anys Martí!!
El trenet m'encanta i la mousse també... puc un tallet de cada? jejeje

Marina - BlauKitchen ha dit...

Felicitats al Marti! i al seu pastís d'aniversari, el trenet es precios.
Un petonet

Núria ha dit...

De part del Marti i de la seva mare, moltes gràcies per totes les felicitacions! A la mare encara li dura el cansament de la festa i de l'elaboració del pastis, que aquella nit el va acabar a les tantes de la matinada, pero els esforços s'ho mereixien...i ara a buscar més receptes!