24 de setembre del 2012

Tarta de ganache de xocolata


Per celebrar un soparet entre amigues cal unes postres ben especials i amb dedicatòria per l'amfitriona del sopar, la Sònia. En aquest cas, les tres amigues reunides som grans amants de la xocolata i vaig optar per una tarta extreta del bloc del Destapant Cassoles, la tarta de ganache de xocolata, una combinació perfecta de mascarpone, melmelada d'albercoc i xocolata.

Ingredients:
1 paquet de massa de pasta de full
1 tarrina de Mascarpone (250 gr aprox)
Una moca de melmelada d'albercoc
Per la ganache:
ganache de xocolata: 200 ml nata líquida, 180 gr xocolata per fondre, 20 gr de mel, 70 gr de mantega a bocins.
Preparació:
  • Estendre la massa a un  motlle per a quiche procurant que les vores sobresurtin. La punxem i enfornem a 180º uns 10 minuts amb algun pes per tal que no s'infli, jo he utilitzats cigrons crus
  • Preparem la ganache fent bullir la nata. Retirem i hi aboquem la xocolata remenant fins que es fongui. Afegim la mel i la mantega a temperatura ambient.
  • Quan la massa estigui cuita i freda l'omplim amb el formatge mascarpone.
  • A sobre el mascarpone fem una capa fina de melmelada.
  • Posem la ganache sobre la melmelada.
  • Enfornem uns 20-25 minuts perque qualli tot junt una mica.Podem decorar amb ametlla granet al moment de servir. o al gist de cadascú .
A llepar-se els dits!

6 comentaris:

Catieu ha dit...

Quin pastisset més bo!!!! Una combinació deliciosa!!!
Petons

mercè ha dit...

Que bonic t'ha quedat!!!oi que està bo?, aquesta ganache queda boníssima i molt fina!. Amb aquesta ganache has de probar de fer minitartaletes amb melmelada i a sobre la ganache...Sublim!!!jaja. Una abraçada, guapa!

Tapa't de tapes ha dit...

Núria, t'ha quedat molt bonic. A mi el ganache m'embafa una mica... però si és casolà, encara podria fer-hi una bona queixalada! Bona recepta, i bé per Destapant cassoles també! Petons

Cristina ha dit...

La ganache és deliciosa...jo en canvi li trauria la mel...no és de la meva devoció. El pastís t´ha quedat preciós.

GEMMA ha dit...

Una pinta boníssima...m'encanta el ganache de xocolata !!!
Petonets.

Pel Plaer de Cuinar ha dit...

mmmm! una pinta deliciosa i sembla no molt complicat de fer... m'ha encantat la entrada d'encapçalament del teu bloc... ja tens una seguidora més, tot el que dius a mi em passa, i fas uns pastissets...!!!
Petonets! Gemma.