24 de setembre del 2012

Tarta de ganache de xocolata


Per celebrar un soparet entre amigues cal unes postres ben especials i amb dedicatòria per l'amfitriona del sopar, la Sònia. En aquest cas, les tres amigues reunides som grans amants de la xocolata i vaig optar per una tarta extreta del bloc del Destapant Cassoles, la tarta de ganache de xocolata, una combinació perfecta de mascarpone, melmelada d'albercoc i xocolata.

Ingredients:
1 paquet de massa de pasta de full
1 tarrina de Mascarpone (250 gr aprox)
Una moca de melmelada d'albercoc
Per la ganache:
ganache de xocolata: 200 ml nata líquida, 180 gr xocolata per fondre, 20 gr de mel, 70 gr de mantega a bocins.
Preparació:
  • Estendre la massa a un  motlle per a quiche procurant que les vores sobresurtin. La punxem i enfornem a 180º uns 10 minuts amb algun pes per tal que no s'infli, jo he utilitzats cigrons crus
  • Preparem la ganache fent bullir la nata. Retirem i hi aboquem la xocolata remenant fins que es fongui. Afegim la mel i la mantega a temperatura ambient.
  • Quan la massa estigui cuita i freda l'omplim amb el formatge mascarpone.
  • A sobre el mascarpone fem una capa fina de melmelada.
  • Posem la ganache sobre la melmelada.
  • Enfornem uns 20-25 minuts perque qualli tot junt una mica.Podem decorar amb ametlla granet al moment de servir. o al gist de cadascú .
A llepar-se els dits!

16 de setembre del 2012

Xampú gourmant



Qui diu que la cervesa sempre s'ha de beure? Us presento un "divertimento" que m'he permès el luxe de fer per participar al primer dia de Cuina.cat el proper dia 22 de setembre  a la ciutat de Manlleu, una diada on la cervesa serà la protagonista. Per tal de no desentonar amb la línia del bloc,  he volgut convertir el "xampú" que tant ens ha salvat de la calor d'aquest estiu en un postre de cullera.. el Xampú gourmant! Tot i presentar-lo com a postre també us el recomano com a aperitiu o simplement com un caprici ja que la gelatina de cervesa amb l'escuma de llimona es mesclaran al vostre paladar convertint-se en un xampú ben dolç i fresc que us salvarà de la calor. Un consell, serviu-lo en una copa ben freda!

Ingredients per a 2 copes:

1/2 llauna de cervesa
1/2 llauna de llimonada
2 fulls de gelatina

Per l'escuma
1 llimona
1/2 sobre de gelatina de llimona
2 cullerades de iogurt natural
3 cullerades de sucre
3 clares d'ou

Preparació:
  • la gelatina de xampú sempre és millor preparar-la el dia anterior per assegurar-nos que queda ben fresqueta. 
  • Posem dos fulls de gelatina a estovar en aigua uns 5 minuts.
  • En un bol barregem la cervesa amb la llimonada i l'escalfem al microones
  • HI afegim els fulls de gelatina escorregudes i remenem
  • Qaun s'hagi refredat una mica ho posem en dos copes i a la nevera 
  • Pelem una llimona grossa i els seus gallons els posem al congelador
  • L'escuma l'hem de fer una hora abans de servir les copes: desfem mig sobre de gelatina de llimona ( en pols) en 50ml d'aigua bullent i hi afegim 100ml d'aigua freda i  muntem les clares a punt de neu ben fort. Tot seguit i de forma ràpida agafem els gallons de llimona congelats i els triturem junt amb les 3 cullerades de sucre, dos culleradetes de iogurt i 4 cullerades del preparat de gelatina de llimona que haviem fet ( en necessitem molt poca la justa per aglutinar bé les clares a punt de neu). Quan tinguem la mescla triturada ho batem junt amb les clares a punt de neu mb la batedora elèctrica per tal que quedi una escuma (és normal que les clares baixin però mantinguin l'aparença escumosa).
  • Muntatge: afegim 3 cullerades de la escuma en cadascuna de les copes de gelatina que tenim fredes de la nevera i ho guardem al congelador 1 hora fins a 5 minuts abans de servir.
i a gaudir de la frescor!